Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin Mining NieuwsSnelle herstel Bitcoin hash rate na halving

Snelle herstel Bitcoin hash rate na halving

spot_img

Na de Bitcoin-halving op 11 mei speculeerden sommige sceptici dat de Bitcoin miners zouden capituleren en/of dat er een dodelijke spiraal zou ontstaan. Drie maanden vooruit en de hash rate is op een recordhoogte. Een historisch hoge hash rate en een stabiele Bitcoin mining branche zijn beide positieve signalen voor de middellange- tot langetermijntrend van Bitcoin.

Bitcoin koers grafiek

Een stijgende hashrate is positief voor Bitcoin

Volgens gegevens van Glassnode is de mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin op 24 augustus met 3,6% toegenomen en is dat een nieuw hoogtepunt. De gegevens tonen aan dat miners actief bezig zijn met het minen van Bitcoin. Nog meer dan voor de halving zelfs. Hoewel de Bitcoin hash rate door de jaren heen voortdurend nieuwe recordhoogten heeft bereikt, ligt dat dit keer iets anders dankzij de timing.

Drie maanden geleden onderging Bitcoin de derde block reward halving in de geschiedenis van de cryptovaluta. Door de vaste voorraad van 21 miljoen Bitcoin, daalt de snelheid waarmee het resterende aanbod gemined wordt iedere vier jaar met de helft door middel van een halving. Daardoor verdienen de Bitcoin miners ongeveer iedere vier jaar 50% minder Bitcoin, ondanks het feit dat ze steeds meer geld uitgeven aan elektriciteit en andere operationele kosten. Theoretisch gezien, zou een stijgende Bitcoin koers het lagere aantal bitcoins dat miners verdienen moeten compenseren, maar de koers zou binnen een korte periode moeten verdubbelen om mining aantrekkelijk te houden.

Verklaringen voor de gestegen hash rate

Het snelle herstel van de hash rate sinds de halving suggeert dat de miners anticiperen op een sterke Bitcoin-prijstrend op de middellange termijn. Een andere reden voor de stijging van de hasjkoers zou de winstgevendheid van de miners in China kunnen zijn. De provincie Sichuan maakt momenteel het regenseizoen door en de overvloed aan waterkrachtcentrales in de regio stelt de miners in staat om goedkopere elektriciteit te verkrijgen, wat op zijn beurt de totale kosten verlaagt.

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen