HomeBitcoin Mining NieuwsBitcoin block size neemt toe, hashrate maakt grote inhaalslag

Bitcoin block size neemt toe, hashrate maakt grote inhaalslag

De block size van het Bitcoin-netwerk heeft op 2 mei een hoogtepunt bereikt. De gemiddelde block size bereikte op dit moment namelijk de 1.341 MB. Hiervoor was de gemiddelde block size het hoogst in december 2019. Toen was de block size 1.314 MB. Nu de Bitcoin halving dichterbij komt, lijken ook de Bitcoin transactiekosten hoger te liggen. Hoogstwaarschijnlijk om de transacties sneller te laten verlopen. De gemiddelde transactiekosten bereikten op 8 mei een piek van $3,19. Dat is een stijging van meer dan 300% ten opzichte van de $0,62 op 26 april.

Een nieuw record voor de hashrate-snelheid mogelijk

De hashrate van Bitcoin is de week voor de halving zeer volatiel geweest. Op 3 mei bereikte de hashrate volgens data van Glassnode een snelheid van 142 EH/s. De gegevens van Blockchain.com lijken dit te bevestigen. Volgens de data van Blockchain.com was er een piek in hashrate op 2 mei. Volgens deze gegevens komt er mogelijk een nieuw record aan voor de hashrate. Het oude record wordt mogelijk vlak voor de halvering verbroken. Het zal nog slechts enkele uren duren voordat de halving plaatsvindt.

Wat zal er na de Bitcoin halving gebeuren?

Wat de halving voor effect zal hebben op de Bitcoin koers, is van verschillende factoren afhankelijk. De halving is geen onverwachtse gebeurtenis. De halving is immers ingecalculeerd en de markt heeft normaliter dus tijd om zich voor te bereiden. Echter, hebben we deze halving ook te maken met een grote economische crisis dankzij COVID-19. Dit zorgt ervoor dat het moeilijk te voorspellen is wat de gevolgen van de halving dit keer zullen zijn. Wat de prijs van Bitcoin kort na de halving zal doen, kan onder andere afhankelijk zijn van hoe de reguliere aandelen het vandaag doen. De halving zal ongeveer halverwege de Amerikaanse handelsdag plaatsvinden.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen