HomeBitcoin NieuwsRecordaantal Bitcoin whales is een positief signaal voor BTC-koers

Recordaantal Bitcoin whales is een positief signaal voor BTC-koers

In de afgelopen weken is het aantal Bitcoin-wallets met meer dan 1.000 bitcoins (whales) snel toegenomen tot een aantal van ongeveer 2.088. Deze trend begon kort nadat de Bitcoin-koers in maart tot $3.600 was gekelderd. Historische gegevens suggereren dat agressieve accumulatie door grote beleggers typisch een teken is van een nieuwe bull run. Telkens wanneer het aantal adressen met aanzienlijke hoeveelheden bitcoins daalde, daalde de prijs van Bitcoin.

Whales volgen de liquiditeit van Bitcoin

Whales hebben de neiging om de liquiditeit te volgen, omdat ze te maken hebben met grote hoeveelheden Bitcoin. Wanneer de whales geloven dat de prijs van Bitcoin een top bereikt heeft, verkopen ze snel, waardoor het aantal whales afneemt. In begin 2018, nadat de prijs van Bitcoin $20.000 had bereikt, daalde het aantal Bitcoin-adressen met 1.000 BTC ($11 miljoen) tot ongeziene niveaus sinds 2014.

Investeerders accumuleren op dit moment meer Bitcoin dan voorheen. Glassnode ontdekte dat adressen die nooit Bitcoin hebben uitgegeven, maar wel actief zijn geweest in de laatste zeven jaar, merkbaar zijn toegenomen sinds 2018. 

Live Bitcoin Koers

De afgelopen tien jaar al gestegen

Hoewel deze gegevens als bullish signalen gezien kunnen worden, is het goed om te vermelden dat ze de afgelopen tien jaar consequent zijn gestegen. Het is moeilijk te bepalen of deze gegevens iets zeggen over de Bitcoin-koers op korte termijn. Het suggereert echter wel een bullish langetermijntrend voor Bitcoin.

De hash rate van de Bitcoin blockchain bereikt voortdurend recordhoogtes ondanks de halvering op 11 mei. Dit geeft aan dat de koers van Bitcoin hoog genoeg is voor Bitcoin miners om winstgevend te blijven. 

Aantal bitcoins op beurzen gedaald

De handelsactiviteit op topbeurzen en gereguleerde termijnmarkten zoals CME blijft ook hoog. Maar de reserves van Bitcoin op de beurzen zijn aanzienlijk gedaald in vergelijking met vorige bull cycles. De hoge handelsactiviteit en de lage Bitcoin-reserves wijzen erop dat beleggers waarschijnlijk Bitcoin kopen op de beurzen in plaats van verkopen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen