HomeBitcoin Mining NieuwsAanpassing in Bitcoin-moeilijkheidsgraad zou miners weer kunnen doen stoppen

Aanpassing in Bitcoin-moeilijkheidsgraad zou miners weer kunnen doen stoppen

Sommige Bitcoin-miners geven aan dat het minen misschien opnieuw niet winstgevend zal zijn als resultaat van de laatste aanpassing in moeilijkheidsgraad. Eerder deze week, werd het minen weer 14,95% moeilijker. Dat is de grootste toename in moeilijkheid sinds januari van 2018. De aanpassing die iedere 2016 blocks plaatsvindt, is in de blockchain gecodeerd, zodat het ongeveer 10 minuten duurt om een block te minen.

Veel Bitcoin miners al gestopt

De laatste aanpassingen zouden een opkomende trend kunnen belemmeren, namelijk dat oudere mining hardware weer online komt na de Bitcoin halving. In mei is de beloning voor het minen van een Bitcoin block gehalveerd. Een groot gedeelte van de miners haalde daarom de stekker uit hun oudere machines. De machines werden verkocht of verplaatst naar plekken waar de elektriciteit goedkoper is.

Een aantal oudere mining machines kwamen weer online nadat het minen niets makkelijk werd na de aanpassingen na de halving. Daardoor nam de hashrate echter weer flink toe. Dat in combinatie met een verhoogde hashrate doordat de nieuwe generatie mining machines inmiddels ook werd ingezet. Daardoor is de moeilijkheidsgraad nu dus weer verhoogd. Het gevolg daarvan is dat sommige machines waarschijnlijk weer worden uitgezet. 

Mogelijk neemt de hashrate iets af

De Bitcoin hashrate ligt de laatste tijd boven de 100 EH/s. Een dergelijke toename hebben we sinds de bull run in 2017/2018 niet meer gezien. De hashrate zou de komende tijd echter weer iets kunnen stijgen dankzij de toenemende moeilijkheidsgraad. Dat is echter ook afhankelijk van andere factoren, zoals de Bitcoin koers en ook de prijs van elektriciteit.

Er zijn overigens ook factoren die de hashrate weer iets zouden kunnen doen toenemen. Het is daarom even afwachten wat er bij de volgende aanpassing in moeilijkheidsgraad zal gebeuren.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen