HomeBitcoin Mining Nieuws3 redenen waarom de Bitcoin-halving niet het einde van veel miners hoeft...

3 redenen waarom de Bitcoin-halving niet het einde van veel miners hoeft te betekenen

Veel mensen nemen aan dat de Bitcoin-halving voor veel miners ‘het einde’ zal zijn. Mining zal volgens hen niet langer rendabel zijn voor de kleinere partijen. Het is echter niet zeker dat veel Bitcoin miners in 2020 moeten stoppen, waardoor de prijs zal zakken. Sommige belangrijke analisten in de cryptobranche geven aan dat de Bitcoin koers kan dalen nu de halving is geweest. De block rewards zijn immers gehalveerd, waardoor ook de inkomsten van miners zullen dalen. Over het algemeen zullen vooral de kleinere miners daardoor niet langer in staat zijn om hun machines draaiende te houden. Hieronder benoemen we drie redenen waarom dit deze Bitcoin-halving niet per se het geval hoeft te zijn.

De moeilijkheid van het minen wordt aangepast

Zodra het aantal miners daalt, wordt ook de moeilijkheidsgraad van het minen automatisch aangepast. De moeilijkheidsgraad wordt na het minen van 2.016 blocks automatisch aangepast aan de hand van de hashrate. Op deze manier voorkomt het systeem automatisch dat er te veel miners weg zullen vallen.

Goedkopere elektriciteit

Chinese miners zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de hashrate. Deze miners zouden zelfs verantwoordelijk zijn voor 65% van de rekenkracht. In China zal de elektriciteit binnenkort waarschijnlijk goedkoper worden. Dit onder andere doordat veel stroom opgewekt wordt in Sichuan, waar het regenseizoen binnenkort ingaat. Energieleveranciers verwachten daar energie op te kunnen wekken met waterkracht. Ook zijn de olieprijzen op het moment wereldwijd erg laag.

Zwakkere fiat valuta’s

Volgens White Gibbs, CEO van Hashr8 kan de daling van de roebel gevolgen hebben voor de mining-industrie in Rusland. De operationele kosten van de miningbedrijven worden grotendeels met fiat valuta betaald. Dit terwijl de miners in crypto worden uitbetaald. Doordat lokale valuta hun waarde verliezen ten opzichte van Bitcoin, zullen de operationele kosten waarschijnlijk ook lager zijn.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen