HomeBitcoin NieuwsInwoner Verenigde Arabische Emiraten van Bitcoin schuld gered

Inwoner Verenigde Arabische Emiraten van Bitcoin schuld gered

Een voormalig medewerker van Etihad Airlines die een lening van $100.000 had afgesloten om in cryptovaluta te investeren, krijgt misschien geen celstraf. Zijn voormalige collega’s hebben namelijk 25% van het schuldbedrag aan hem gedoneerd.

Reddit-gebruiker Crypthomie beschreef zichzelf als 34-jarige man die geen burger van de Verenigde Arabische Emiraten is. Hij plaatste op 19 juni een post op het Cryptocurrency subreddit. Daarin beschreef hij dat zijn voormalige collega’s $27.400 voor hem hebben weten te verzamelen.

Hij schrijft dat honderden websites artikels hadden geschreven over zijn situatie. De berichten bereikten uiteindelijk zijn voormalige collega’s, die hem herkenden op basis van het verhaal. Ze wisten immers dat hij diep in de schulden zat en dat hij erg enthousiast was over crypto.

Celstraf dankzij een lening

De voormalig steward nam een lening bij de Emirates Islamic Bank om Bitcoin te kunnen halen toen de Bitcoin koerswaarde op zijn hoogst was in december 2017. De lening bedroeg 338.000 dirham. Dat was op het moment ongeveer $109.000. Het lukte hem niet langer om aan het betalingsschema te voldoen nadat hij zijn baan bij Etihad Airlines verloor.

In de Verenigde Arabische Emiraten valt een schuld onder het strafrecht en niet onder civiel recht. Dat betekent dat redditgebruiker Crypthomie tot drie jaar celstraf had kunnen krijgen als de betaling van de lening nog langer had geduurd.

Crypthomie geeft aan dat hij eerst erg bang was dat de bank of de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten zijn post zou ontdekken en dat hij straf zou krijgen. Hij geeft aan dat hij alles verwijderd heeft, maar dat het verhaal zich al te veel had verspreid.

Nog steeds een grote schuld

Crypthomie heeft inmiddels een deel van zijn schuld kunnen afbetalen dankzij de hulp van zijn voormalige collega’s. Toch staat er nog een grote schuld open bij de bank. Omdat hij weer een tijdje kan afbetalen dreigt hij op het moment echter geen celstraf te krijgen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen