HomeBitcoin NieuwsBitcoin minen weer lastiger nu hashrate toeneemt

Bitcoin minen weer lastiger nu hashrate toeneemt

Bitcoin lijkt zichzelf weer te herstellen, nadat de cryptovaluta als gevolg van de paniek rondom het coronavirus 60% daalde. Dat is een conclusie die je kunt trekken als je de data van de blockchain analyseert. De hash rate is namelijk weer aan het stijgen.

Doordat de moeilijkheid daalde werd het netwerk weer stabiel

Sinds 21 maart is de hashrate weer met 10% toegenomen. Hoe dit mogelijk is? Doordat de moeilijkheidsgraad waarmee men Bitcoin kon minen gedaald was. De hashrate is de computerkracht die de miners gebruiken om Bitcoin mee te minen. Hoe hoger de hashrate, hoe meer computerkracht alle miners in totaal gebruiken. De moeilijkheidsgraad van het minen en de hashrate hangen samen.

Omdat de Bitcoin euro prijs in maart zo hard daalde, werd het voor een aantal miners niet langer rendabel om door te blijven gaan. De hashrate daalde, waardoor de moeilijkheidsgraad ook 16% afnam. Op deze manier houdt de Bitcoin het netwerk zelf stabiel. Dit is volgens cryptoliefhebbers ook een groot voordeel van Bitcoin ten opzichte van fiat valuta.

Bitcoin houdt zichzelf stabiel

Bitcoin houdt zichzelf dus altijd stabiel door de moeilijkheidsgraad van het minen aan te passen op de hashrate. Ook als de prijs stijgt, kan Bitcoin niet sneller gemined worden dan de block reward. Het is dus niet mogelijk om het totale volume snel te vergroten. Bitcoin is dan ook ideaal in situaties waarin er minder vertrouwen in het fiat geld is. 

Even na de crash van vorige maand twijfelden veel liefhebbers over hoe stabiel Bitcoin was. De cryptovaluta reageerde erg volatiel. Echter, deden de aandelen hetzelfde. Bovendien heeft de manier waarop Bitcoin zichzelf herstelt ervoor gezorgd dat de valuta veel vertrouwen terugwint. Op het moment van schrijven ligt de koers weer op €6.595,24. 

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen