HomeBitcoin NieuwsBitcoin oplichters gezocht vanwege voordoen als politie

Bitcoin oplichters gezocht vanwege voordoen als politie

De Royal Canadian Mounted Police (RCMP) doet onderzoek naar twee Bitcoin oplichtingspraktijken in Strathcona County in Alberta. De politie geeft aan dat de oplichters lokale autoriteiten hebben nagedaan om geld van hun slachtoffers te kunnen stelen. 

Volgens een bericht van The Sherwood Park News op 16 juni, kreeg een van de slachtoffers een telefoontje van iemand die van de Canada Revenue Agency (CRA) zou zijn. Het andere slachtoffer zegt dat de oplichter zich voordeed als een RCMP agent.

Geld storten in Bitcoin ATM

In het rapport van de autoriteiten staat dat beide slachtoffers uit Alberta gevraagd werd om geld op te nemen van de bank en vervolgens in een Bitcoin ATM te storten. De oplichters gaven aan dat ze de slachtoffers zouden arresteren als de bedragen niet betaald werden. Het slachtoffer die benaderd zou zijn door de neppe CRA, zou 12.000 Canadese dollars hebben afgestaan aan de oplichters. 

De neppe RCMP agent vertelde het andere slachtoffer dat zijn verzekeringsnummer misbruikt was. Er zouden daardoor verschillende verdenkingen van oplichting tegen het slachtoffer zijn. Om deze reden moest het slachtoffer geld opnemen en in de Bitcoin ATM storten. 

Het totaal buitgemaakte bedrag

De Royal Canadian Mounted Police geeft aan dat de slachtoffers meer dan 21.000 Canadese dollars zijn verloren dankzij de oplichtingspraktijken. De RCMP geeft aan dat men hen direct moet contacteren als iemand verdacht overkomt en zich met fraude lijkt bezig te houden. Daarnaast geven ze aan dat burgers gebruik kunnen maken van de website van het Canadian Anti-Fraud Center voor meer informatie omtrent het onderwerp. 

Chantelle Kelly, RCMP-agent in Strathcona County, gaf aan dat de politie nooit om Bitcoin zal vragen. Oplichters nemen volgens agent Kelly contact op met honderden mensen in de hoop dat iemand ze geld toestuurt.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen