HomeBitcoin NieuwsHuidige Bitcoin-markt heeft veel weg van 2016 net voor de historische Bull...

Huidige Bitcoin-markt heeft veel weg van 2016 net voor de historische Bull Run

Volgens een nieuw rapport van crypto-fondsmanager Grayscale Investments is de huidige marktstructuur van Bitcoin vergelijkbaar met die van begin 2016. Dat was vlak voordat de historische bull run begon. Grayscale verwacht dat de vraag naar Bitcoin aanzienlijk al groeien. Het rapport benoemt verschillende on-chain indicatoren die een groeiende interesse in crypto laten zien. Bovendien wordt er opgemerkt op dat er een toename is in long term holders ten opzichte van het aantal mensen dat short gaat. En dat te midden van historische dieptepunten voor het aantal Bitcoin dat op de beurzen wordt gehouden.

Meeste actieve adressen sinds 2017

Grayscale merkt op dat de Amerikaanse economie in toenemende mate afhankelijk is van kwantitatieve versoepeling (gelddruk) om overeind te blijven en dat de geschiedenis laat zien dat het een verslaving is die moeilijk te stoppen is. De S&P is in drie maanden tijd met 20% gedaald. Ondanks het feit dat de Amerikaanse dollar sterk blijft ten opzichte van andere fiat valuta, beweert het rapport dat beleggers die op hun hoede zijn voor inflatie op zoek zijn naar manieren om zich te beschermen tegen de steeds groter wordende geldhoeveelheid. Bitcoin is voor deze beleggers aantrekkelijk.

Grayscale zelf doet flinke investeringen

Grayscale zelf doet enorme investeringen in Bitcoin. Bij cryptovalutanieuws.nl hebben we eerder al geschreven over hoeveel geld het fonds maandelijks in Bitcoin steekt. Kort na de Bitcoin halving kocht Grayscale zelfs meer Bitcoin dan er nieuw gemined werden. Grayscale lijkt er zelf dus veel vertrouwen in te hebben dat Bitcoin een goede investering zal zijn. Overigens zijn er op het moment ook veel positieve signalen die mogelijk op een bull run kunnen duiden.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen