HomeBitcoin NieuwsAls Grayscale zo door blijft gaan, zou het in januari 3,4% van...

Als Grayscale zo door blijft gaan, zou het in januari 3,4% van Bitcoin bezitten

Het bedrijf Grayscale Investments heeft voor bijna een half miljard dollar aan Bitcoin gekocht sinds de laatste halving in mei van dit jaar. Afgelopen week heeft het bedrijf zelfs bijna drie keer zoveel Bitcoin ingekocht als gemined werd.

Grayscale heeft al 19.879 bitcoins gekocht

Volgens een tweet van analist Kevin Rooke op 25 juni had het investeringsbedrijf die afgelopen week 19.879 bitcoins gekocht. Dat is goed voor ongeveer $184 miljoen, omgerekend ongeveer 164 miljoen euro. Het totale aantal bitcoins dat in bezit is van Grayscale Investments, is daarmee gestegen naar bijna 400.000 bitcoins.

Tweet van Kevin Rooke

Rooke geeft aan dat Grayscale niet alleen enorme hoeveelheden Bitcoin koopt, maar dat het bedrijf zelfs ongeveer 280% van de geminede bitcoins koopt

Aantal Bitcoins in beheer van Grayscale stijgt razendsnel

Vermoedelijk circuleren er op het moment ongeveer 18.415.000 bitcoins. De overige bitcoins zijn hoogstwaarschijnlijk verloren gegaan. Grayscale heeft sinds de halving op 11 mei dit jaar 53.558 Bitcoins gekocht. Dat staat gelijk aan een gemiddelde van 1.190 bitcoins per dag. Als het bedrijf de komende dagen net zoveel bitcoins blijft kopen, dan bezit het in januari 2012 3,4% van het totale aantal Bitcoins. Bij de volgende halving in 2024 zou dat zelfs 10% zijn.

De oprichter van Grayscale, Barry Silbert, gaf in mei al aan dat het fonds nog meer Bitcoin zou gaan kopen in het tweede kwartaal van dit jaar. Het lijkt er nu dus op dat Silbert zich aan deze belofte houdt.

Activa in beheer

Grayscale Investments heeft aangegeven dat het bedrijf op 25 juni voor $4,1 miljard aan activa beheerde. Dat is bijna dubbel zoveel als in mei 2019, toen dit nog $2,1 miljard was. Grayscale Investments lijkt dus een enorme groei door te hebben gemaakt.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen