HomeBitcoin NieuwsWhales lijken Bitcoin lang vast te willen houden

Whales lijken Bitcoin lang vast te willen houden

De Bitcoin-exchanges hebben 100.000 bitcoins verloren tijdens de koersdalingen dit weekend. Volgens analisten lijkt dit echter een bullish signaal te zijn. Volgens data van CryptoQuant, zou het aantal Bitcoin op de exchanges enorm gedaald zijn nadat de Bitcoin koers $1.200 daalde binnen enkele minuten.

Minder bitcoins op exchanges dan eerder gemeten

Naar schatting stond er voor dit weekend 2,49 miljoen Bitcoin op de exchanges. Na de koersdalingen was dit nog zo’n 2,39 miljoen Bitcoin. Dat is het laagste aantal dat CryptoQuant ooit gemeten zou hebben. Volgens een populaire cryptoanalist, Cole Garner, is dit slechts een teken dat beleggers erg optimistisch zijn. Als Bitcoin exchanges verlaat, is dat volgens hem een bullish signaal. Dat zou er namelijk op duiden dat beleggers van plan zijn de bitcoins langer vast te houden. Volgens Cole Garner zal men de bitcoins alleen van de exchange afhalen als er geen plannen zijn om de bitcoins op de korte termijn te verkopen.  

CryptoQuant komt met een alternatieve verklaring

CryptoQuant heeft een andere mogelijke verklaring voor het feit dat de Bitcoins van de exchange zijn afgehaald. De organisatie liet in een reactie aan Garner weten dat 68101 Bitcoins van Binance naar een nieuwe wallet zijn verplaatst. Het is volgens het bedrijf niet duidelijk of dat een nieuwe cold wallet van Binance. 

Toch zou de verplaatsing van de Bitcoin ook een bullish signaal kunnen zijn als Binance de oorzaak is. Dat zou er namelijk op duiden dat Binance het aantal hot wallets verminderd. 

De koers van Bitcoin stijgt weer

Op het moment heeft Bitcoin weer een koers van $11.855,80. Bitcoin begint in snel tempo dus weer richting de $12.000 te bewegen. Momenteel zijn de signalen voor Bitcoin bullish.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen