HomeBitcoin Mining NieuwsDe redenen dat Bitcoin zo een goed tweede kwartaal had

De redenen dat Bitcoin zo een goed tweede kwartaal had

Bitcoin heeft slechts twee keer beter gepresteerd in het tweede kwartaal dan dit jaar het geval was. De enorme stijging kwam nadat de prijs eerst flink daalde op 13 maart. De Bitcoin koers daalde toen zelfs onder $3.600. De drie maanden erna slaagde Bitcoin er uiteindelijk weer in om boven de $10.000 uit te stijgen. 

Er zijn verschillende redenen dat Bitcoin zo enorm steeg tussen april en juni: om te beginnen de Bitcoin halving op 11 mei, de toename van de vraag en een snel herstel in de globale aandelenmarkten. 

De Bitcoin halving

Op 11 mei maakte Bitcoin de derde halving door. Een halving zorgt ervoor dat het aantal Bitcoin 50% minder snel toeneemt, aangezien de beloningen van de miners afnemen. Hoe dichter Bitcoin bij het maximale volume van 21 miljoen komt, hoe minder snel er gemined wordt. Gelijk na de halving behaalden miners 50% minder inkomsten. Ondanks de halving is de hashrate van Bitcoin nog steeds op een recordhoogte. Veel handelaren zijn daardoor optimistisch. 

De marktcrash

Toen de prijs van Bitcoin naar minder dan $3.600 daalde, zagen veel exchanges een toename in de vraag. Veel investeerders kozen ervoor om snel Bitcoin in te kopen toen de prijs rond de $4000 lag. Daardoor herstelde Bitcoin snel. Een maand voordat de prijs naar minder dan $3.600 daalde, lag de koers van Bitcoin overigens ook nog boven de $10.000. Zelfs toen de prijs crashte bleven veel beleggers positief, omdat Bitcoin even daarvoor een belangrijk weerstandsniveau aan het testen was.

Het herstel van de aandelenmarkt

Nog een belangrijke oorzaak van dit succesvolle tweede kwartaal is het snelle herstel van de aandelenmarkten. Vanaf het eind van maart, is het totale nummer aan besmettingen met COVID-19 enorm gestegen. Op 30 juni waren er volgens data van Worldometer meer dan 10,5 miljoen besmettingen bevestigd. Ondanks het virus is de aandelenmarkt ontzettend snel hersteld, omdat centrale banken wereldwijd veel geld in de economie hebben gepompt. 

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen