Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin Mining NieuwsDe invloed van COVID-19 op de Bitcoin halving

De invloed van COVID-19 op de Bitcoin halving

spot_img

De eerdere Bitcoin halvings zorgden voor weinig verrassingen. De aanpassing van de rewards die men krijgt is immers voorgeprogrammeerd en ver van tevoren al bekend. Iedere 210.000 blocks wordt de beloning voor een gemined block gehalveerd. Dat komt neer op ongeveer één keer in de vier jaar. Daardoor zijn miners en andere belangstellenden al ruim op tijd op de hoogte. De aanstaande Bitcoin halving zal echter plaatsvinden tijdens een grote economische crisis dankzij COVID-19.

Wat heeft COVID-19 voor invloed gehad op de crypto-branche en wat zal het voor de halving betekenen? Hieronder lees je het.

Bitcoin Mining

Voor miners is de tijd rondom de halving altijd spannen. De beloning van het minen van een block wordt gehalveerd. De miners moeten zich dus aanpassen naar de nieuwe omstandigheden. Veel miners waren zelfs erg optimistisch voor de halving. Niemand hield toen nog rekening met COVID-19. Eind maart nam de hash-snelheid ontzettend af. Minen werd onrendabel voor de kleinere miners. De halving zal voor sommige spelers een tweede grote klap kunnen zijn.

Is COVID-19 verantwoordelijk voor de huidige markt?

Het is moeilijk om na te gaan of COVID-19 verantwoordelijk is voor hoe de Bitcoin koers er op dit moment voorstaat. Wél kunnen we vergelijken hoe Bitcoin en andere crypto presteren ten opzichte van de reguliere aandelen. Veel analisten waren in de eerste weken naar de virusuitbraak van mening dat er nu getest zou worden of Bitcoin echt een safe-haven is. Ook Bitcoin zag echter een marktcrash, waardoor het niet de veilige haven was voor beleggers zoals veel liefhebbers hoopten. Echter, herstelde Bitcoin zich wel veel sneller dan bijna alle andere aandelen. Alleen goud presteerde beter. Goud heeft immers al een beproefde reputatie, zo geeft ook Hao van OKEx aan. Het snelle herstel van Bitcoin zal echter wel helpen om de reputatie de crypto te blijven verbeteren.

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen