HomeBitcoin NieuwsAantal ransomware-aanvallen stijgt, in veel gevallen wordt Bitcoin en andere crypto geëist

Aantal ransomware-aanvallen stijgt, in veel gevallen wordt Bitcoin en andere crypto geëist

Volgens een onderzoek van cybersecurity bedrijf Proofpoint, neemt het aantal phishing mails om ransomware te verspreiden de laatste maanden toe. Volgens het rapport zou de verspreiding van ransomware vooral zijn toegenomen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië en Griekenland. De aanvallen lijken te zijn toegenomen doordat veel mensen gedurende de huidige pandemie vanuit huis werken. Het lijkt er overigens op dat er veel minder geld geëist wordt dan normaal gesproken het geval is bij deze aanvallen. Het losgeld wordt meestal in cryptovaluta geëist, omdat de daders zo beter anoniem kunnen blijven.

Minder losgeld dan gewoonlijk

Een ransomware-applicatie die veel gebruikt is in het verleden, is Mr. Robot. Vooral bedrijven waren toen nog het doel van de ransomware. Dat is de laatste tijd veranderd, de focus is meer op mensen die vanuit huis werken gaan liggen. Dat verklaart ook waarom de bedragen die nu geëist worden veel lager liggen. Soms wordt er voor slechts $100 aan Bitcoin geëist en dat is voor dergelijke aanvallen ontzettend weinig. 

Andere ransomware software, onder de naam Avaddon, zou onlangs meer dan een miljoen berichten in een week hebben verstuurd. Ook deze software richt zich normaal gesproken voornamelijk op bedrijven en individuen uit de Verenigde Staten.

De hackers zijn 24/7 bereikbaar

De hackers van Avaddon vragen vaak om betalingen van $800 in crypto. Interessant is dat deze hackers een 24/7 “klantenservice” zouden hebben. De slachtoffers van de ransomware kunnen daar terecht voor advies om te vragen hoe ze het losgeld kunnen betalen en hoe crypto precies werkt.

Onlangs heeft Symantec, een cybersecurity bedrijf, een ransomware aanval geblokkeerd die op 30 bedrijven uit de VS gericht was. De aanval was ook gericht op Fortune 500 bedrijven.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen