HomeBitcoin NieuwsBloomberg geeft aan dat Bitcoin waarschijnlijk een piek van $20.000 nadert dit...

Bloomberg geeft aan dat Bitcoin waarschijnlijk een piek van $20.000 nadert dit jaar

Een nieuw rapport van Bloomberg laat zien dat het bedrijf verwacht dat Bitcoin nog eens de pieken zoals die van 2017 nadert. De Bitcoin koers zou volgens Bloomberg zelfs de $28.000 kunnen bereiken. Benieuwd naar wat het rapport hierover vermelde? Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste punten benoemd. 

Bitcoin koers grafiek

Helpt COVID-19 Bitcoin dan toch stijgen?

Volgens het rapport van Bloomberg heeft COVID-19 Bitcoin geholpen om volwassen te worden als aandeel. Dit terwijl COVID-19 in eerste instantie ook Bitcoin enorm liet crashen medio maart. Daarnaast geeft Bloomberg in het rapport ook aan dat organisaties steeds meer interesse krijgen in Bitcoin. Vooral Grayscale is een noemenswaardige partij. Deze organisatie zou namelijk voor 25% van de nieuwe bitcoins inkopen.

Een andere reden dat Bitcoin steeds meer gebruikt zou kunnen worden, is de groei van Tether. Vorig jaar mei lag de market cap van deze valuta nog op $4 miljard. Een jaar later was dit $10 miljard. Dat deze stablecoin steeds vaker gebruikt wordt, wil zeggen dat crypto steeds normaler wordt.

Tikt Bitcoin de $20.000 of zelfs de $28.000 aan?

Volgens het rapport van Bloomberg zou iets flink mis moeten gaan om te voorkomen dat Bitcoin niet in waarde stijgt. Daarna vermeldt het rapport dat de koers vergelijkbaar zal zijn met de piek van 2017, $20.000. Bitcoin zou zelfs een koers van $28.000 kunnen bereiken.

Bloomberg geeft in het rapport aan dat het hoogste punt vorig jaar op een koers van $14.000 lag. In 2020 zou dit zelfs dubbel dit bedrag kunnen worden als Bitcoin op dezelfde manier door blijft gaan als nu gebeurt als we naar het totaalplaatje kijken. Dit zou dus een interessant jaar kunnen zijn voor cryptoliefhebbers.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen