HomeBitcoin NieuwsBitcoin geldautomaten worden strenger gereguleerd

Bitcoin geldautomaten worden strenger gereguleerd

Specialisten verwachten dat de Bitcoin geldautomaten in landen over de hele wereld strengere regulaties zullen krijgen. Zo hebben landen als Duitsland en Canada bijvoorbeeld al strengere vereisten gesteld om witwassen tegen te gaan. In een rapport van het bedrijf CipherTrace, dat op 2 juni gepubliceerd werd, wordt er geschat dat 74% van de transacties met Bitcoin geldautomaten uit de VS uiteindelijk naar het buitenland wordt gestuurd. 88% van de waarde die met Bitcoin geldautomaten uit de VS werd verstuurd, werd uiteindelijk overzees gestuurd. Dit aantal blijft ieder jaar stijgen.

In een interview met Law360 geeft de CEO van CipherTrace, John Jeffries, aan dat hij verwacht dat Bitcoin geldautomaten steeds beter gereguleerd zullen worden. Hij geeft echter ook aan dat het belangrijk is dat de reguleringen redelijk uniform moeten zijn. 

Canada heeft de regels al aangescherpt

Het rapport van CipherTrace werd 2 dagen uitgebracht nadat Canada met nieuwe regulaties kwam voor bedrijven die met digitale valuta werkten. Volgens Francis Pouliot van Bitcoin Foundation Canada zullen vooral de bedrijven waar Bitcoin tegen cash gewisseld wordt de effecten van de nieuwe reguleringen merken. De eigenaren van de Bitcoin geldautomaten zijn sinds de nieuwe regulaties verplicht om alle transacties van $10.000 Canadese dollars te rapporteren.

Volgens CoinATMradar zijn er op het moment 778 crypto-geldautomaten in Canada. Dat is bijna 10% van het totale aantal crypto-geldautomaten wereldwijd.

Veel focus op crypto-geldautomaten

In juli 2019 gaf de Spaanse politie ook aan dat de crypto-geldautomaten het makkelijker maakten voor criminelen om geld wit te wassen. Een Spaanse bende had op deze manier voor ongeveer $10 miljoen dollar witgewassen voor Colombiaanse drugssmokkelaars.

Ook andere landen komen met nieuwe regelgeving voor de Bitcoin geldautomaten. Zo heeft Duitsland onlangs actie ondernomen tegen Bitcoin automaten zonder vergunning. Vermoedelijk duurt het niet lang voordat de regulaties wereldwijd strenger zullen zijn.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen