HomeCrypto NieuwsGehackte Coinsquare gegevens zou miljoenen dollars aan Bitcoin in gevaar kunnen brengen

Gehackte Coinsquare gegevens zou miljoenen dollars aan Bitcoin in gevaar kunnen brengen

Hackers hebben duizenden mailadressen en telefoonnummers kunnen verkrijgen van de Canadese exchange Coinsquare. Het zou om meer dan 5.000 adressen gegaan. VICE Motherboard zou met een van de hackers gesproken hebben. De hacker gaf aan dat ze in eerste instantie van plan waren om de informatie te verkopen. Ze realiseerden zich echter dat er meer geld gemaakt kon worden door middel van SIM-swapping. 

De CEO van Coinsquare, Cole Diamond, geeft aan dat de gegevens niet van de exchange zijn gehackt, maar van een derde partij zijn gestolen. De systemen van Coinsquare zelf zouden volgens hem nooit gehackt zijn. Diamond geeft aan dat de gegevens gestolen zijn door de werknemer van een CRM-systeem. De diefstal van de gegevens heeft ongeveer 18 maanden terug plaatsgevonden. Diamond zegt dat er geen sprake is geweest van een hack.

SIM-swapping

De hackers willen dus geld verdienen door middel van SIM-swapping. Hoe deze techniek precies werkt? De hackers proberen het nummer van de slachtoffers over te nemen. Daardoor krijgen ze de mogelijkheid om het wachtwoord te resetten van websites waar het slachtoffer geregistreerd is en gebruik maakt van two-factor authentication.

SIM-swapping wordt vaker gebruikt om crypto te stelen. VICE Motherboard geeft aan dat de informatie die de hackers in handen hebben, onder andere uit telefoonnummers bestaat. Bovendien heeft men ook de woonadressen van de slachtoffers en is er informatie beschikbaar van hoeveel de verschillende gebruikers het laatste half jaar gestort hebben. 

Data gestolen door een werknemer

Stacey Hoisak van Coinsquare legde VICE Motherboard uit dat de hack plaatsvond in 2019. De datadiefstal zal het gevolg zijn van een werknemer die de gegevens had gestolen uit een client relationship database. Dit bedrijf heeft inmiddels verschillende maatregelen getroffen om diefstal door werknemers in de toekomst te voorkomen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen