HomeBitcoin NieuwsBitcoin-scams in Canada nu ook in Brits-Columbia

Bitcoin-scams in Canada nu ook in Brits-Columbia

De Royal Canadian Mounted Police (RCMP) in Burnaby, heeft een toename gerapporteerd in Bitcoin-gerelateerde oplichtingspraktijken. Onlangs waren er al berichtgevingen over vergelijkbare activiteiten door Canada. De autoriteiten geven aan dat de oplichters hun slachtoffers bellen en een lid van de RCMP nadoen. De oplichter geeft dan aan dat de politie een arrestatiebevel heeft voor het slachtoffer vanwege frauduleuze activiteiten. Dit is uiteraard slechts een manier om het beoogde slachtoffer bang te maken. In sommige gevallen slagen de oplichters daar blijkbaar ook daadwerkelijk in.

Verschillende telefoonnummers

Er worden verschillende telefoonnummers gebruikt voor de oplichtingspraktijken. Slachtoffers ontvangen vaak meerdere telefoontjes van verschillende nummers. Hen wordt verteld dat als ze iemand binnen de familie waarschuwen, dat diegene ook gearresteerd zullen worden. De oplichter vraagt dan om een betaling en geeft aan dat dit via een Bitcoin ATM gedaan moet worden. De RCMP van Burnaby heeft gewaarschuwd dat er ook vergelijkbare oplichtingspraktijken zijn waarin de oplichters zich voordoen als iemand van de Canada Revenue Agency (CRA). De RCMp geeft aan dat de politie in Canada geen Bitcoin accepteert en dat ze nooit zullen vragen om geld te storten in een Bitcoin ATM.

Bijna 15.000 CAD gestolen van een slachtoffer

De Canadese autoriteiten geven aan dat de oplichtingspraktijk een inwoner bijna 15.000 CAD hebben gekost. Omgerekend zou dit gelijk staan aan ongeveer €981,50. Bitcoin is voor de oplichters vermoedelijk aantrekkelijk omdat het moeilijker te traceren is waar het geld naartoe gaat. In Canada zijn er op het moment veel Bitcoin-gerelateerde oplichtingspraktijken. De RCMP doet onderzoek naar twee Bitcoin-gerelateerde oplichtingspraktijken in Strathcona County. Ook zou er sprake zijn van vergelijkbare oplichtingspraktijken in Winnipeg, eveneens in Canada.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen