HomeBitcoin NieuwsMiljardair zegt dat exponentiële toename Bitcoin-koers een ramp zou zijn

Miljardair zegt dat exponentiële toename Bitcoin-koers een ramp zou zijn

Chamath Palihapitiya, miljardair en CEO van Social Capital en voorzitter van Virgin Galactic, gaf onlangs aan dat Bitcoin een soort van verzekering is tegen overheden die slechte financiële beslissingen maken. In een interview met Unchained Podcast op 23 juni gaf Palihapitiya aan dat hardwerkende mensen een middel als Bitcoin als verzekering nodig hebben. Dat omdat crypto veel minder correlatie zou vertonen met slechte beslissingen van overheden en wetgevers dan reguliere aandelen. 

Bitcoin koers stijgt wanneer het mis gaat

Palihapitiya geeft echter ook aan dat de Bitcoin koers op dit moment pas een enorme prijsstijging zal zien als er iets ontzettend mis gaat met het financiële systeem. Dat betekent dat mensen die niet in Bitcoin hebben geïnvesteerd, ook vrienden en familie van beleggers dus, enorme gevolgen zouden zien. Palihapitiya geeft dus aan dat als de gok op Bitcoin inderdaad zijn vruchten afwerpt, dat dit grote destructieve gevolgen heeft voor de wereld en dat de economische gevolgen voor de mensen om ons heen groot zouden zijn. Hij geeft dus aan dat je dit eigenlijk niet moet willen.

1 miljoen Bitcoin voor $80

Zelf heeft Palihapitiya in 2010 $80 in Bitcoin geïnvesteerd. Voor dat bedrag kreeg hij destijds 1 miljoen bitcoins. Toen de koers van Bitcoin op zijn hoogst was, waren deze bitcoins goed voor miljarden dollars. Het is dan ook niet gek dat Palihapitiya beweert dat Bitcoin een van de weinige manieren is om enorme winsten te behalen uit een kleine investering. Van “tweede- en derderangs” cryptovaluta zou Palihapitiya minder overtuigd zijn.

Palihapitiya geeft aan dat hij van mening is dat je 1% van je portfolio in Bitcoin zou moeten steken. Hij geeft bovendien aan dat verder alle andere soorten activa, zoals vastgoed en aandelen, sterk beïnvloedt worden door het financiële systeem.

Eerder speculeerde Palihapitiya dat Bitcoin een waarde van miljoenen dollars kan behalen, maar mogelijk ook zijn waarde compleet kan verliezen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen