HomeBitcoin Cash NieuwsEr zijn inmiddels meer dan 8.000 Bitcoin ATM's verspreid over de wereld

Er zijn inmiddels meer dan 8.000 Bitcoin ATM’s verspreid over de wereld

Het totale aantal Bitcoin ATM’s in de hele wereld is onlangs boven het aantal van 8.000 uitgestegen. Volgens CoinATMRadar zouden er op het moment namelijk 8.208 ATM’s zijn in 73 verschillende landen waar bitcoins gekocht en verkocht kunnen worden. Ook altcoins kunnen er vaak voor contant geld geruild worden. Meer dan 6.000 van de Bitcoin ATM’s zijn in de Verenigde Staten terug te vinden.

Afhankelijk van de ATM, kunnen crypto-investeerders Bitcoin Cash, Ethereum, Dash, Litecoin, Monero, Dogecoin, Zcash, XRP en Tether kopen en verkopen bij de machines. 

Het aantal Bitcoin ATM’s in de VS blijft groeien

Het aantal Bitcoin ATM’s is met 17% gestegen ten opzichte van maart dit jaar. Die maand steeg het aantal nog boven de 7.000 uit. Voor crypto-liefhebbers is deze toename in Bitcoin ATM’s positief. Het duidt er immers op dat de vraag naar crypto blijft stijgen. Bovendien wordt crypto dus steeds meer als betaalmiddel gezien. 

Een groot gedeelte van de groei vond overigens plaats in de Verenigde Staten. Volgens de data daalt het aantal juist in Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Met 71 ATM’s is het aantal in Spanje niet gestegen of gedaald.

Crypto als betaalmiddel

Het stijgende aantal ATM’s duidt erop dat crypto door het grote publiek steeds meer geaccepteerd wordt. Dat mensen crypto kopen en verkopen bij de ATM’s toont ook aan dat cryptovaluta steeds populairder worden als betaalmiddel. Dat is voor veel cryptoliefhebbers een goed teken. Voorstanders van Bitcoin Cash zullen bijvoorbeeld blij zijn met deze ontwikkelingen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen