Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin NieuwsCrypto community doneert 0.7 Bitcoin aan slachtoffer van phishing

Crypto community doneert 0.7 Bitcoin aan slachtoffer van phishing

spot_img

De crypto community heeft een slachtoffer van phishing geholpen door Bitcoin te doneren. Het slachtoffer verloor al zijn Bitcoin door de oplichtingstruc.

Neppe KeepKey’s applicatie

Eric Savics, het slachtoffer en presentator van Protocol Podcast, tweette op 12 juni dat hij al zijn bitcoins verloor, nadat hij de seed van zijn wallet in een neppe KeepKey’s applicatie invoerde. Savics had in de toekomst een appartement willen kopen van zijn bitcoins geeft hij aan. Wanneer je de waarde van de bitcoins om zou rekenen naar USD, zouden ze op moment van schrijven een waarde van meer dan $110.000 hebben.

Community doneert voor ongeveer $7.400 aan Bitcoin

Het bericht van Savics kreeg verschillende sympathieke reacties van belangrijke figuren binnen de community. Zo reageerden onder andere de mede-oprichter van Binance CZ en de CEO van ShapeShift Erik Voorhees. Andere mensen kozen ervoor om bitcoins te doneren aan Savics. Zo vroeg een Twitter-gebruiker met de naam OrangeDog aan Savics of hij een Bitcoin-adres kon posten. Hij gaf aan dat hij een beetje zou doneren, zodat Savics niet langer op 0 zou staan.

Op dit moment heeft Savics zo’n 0.803 Bitcoin ontvangen, goed voor bijna $7.400. Savics geeft an dat hij de bitcoins terugstuurt naar de donateurs als het hem lukt om zijn kwijtgeraakte bitcoins terug te krijgen.

Reactie van Nouriel Roubini

Econoom en tegenstander van crypto, Nouriel Roubini, heeft het bericht van Savics ook voorbij zien komen. Hij reageerde daarop dat je geen veiligheid hebt in de wereld van crypto. Hij vergelijkt de diefstal van de bitcoins met de diefstal van een creditcard of bankgegevens. Hij geeft aan dat hij in het laatste geval zijn geld volledig terug zou hebben gekregen, door slechts een belletje van 1 minuut te plegen.

De laatste tijd verschijnen er in de Chrome-store steeds meer phishing applicaties gericht op crypto. Let goed op dat je de juiste apps installeert.

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen