HomeBitcoin Mining NieuwsBitcoin koers bereikt $9.000, inkomsten van miners hard gedaald

Bitcoin koers bereikt $9.000, inkomsten van miners hard gedaald

Op 13 mei 2020 werd de koers van Bitcoin opnieuw $9.000. Aan de hand van nieuwe data kreeg men inzicht in hoeveel inkomsten miners mislopen als gevolg van de Bitcoin halving. Hiervoor lag de koers van Bitcoin twee dagen lager dan $9.000. Vandaag steeg de Bitcoin koers dus weer net boven dit bedrag uit. Bitcoin heeft na de halving nog geen support gevonden boven de $8.000. 

Live Bitcoin Euro Koers

De impact op Bitcoin miners

De impact op miners werd gisteren duidelijker aan de hand van data waaraan men kan zien dat de inkomsten van miners met ongeveer 47% gedaald zijn. Maandag was er nog sprake van $17,16 miljoen aan transactiekosten en block subsidies. Dinsdag lag het totaal op nog slechts $8,95 miljoen. Dit kan men zien aan data afkomstig van Blockchain.

De verwachting van veel analisten is dat kleinere miners zullen wegvallen, omdat zij het minen niet langer zullen bekostigen. In een vorig artikel noemden we een aantal redenen waarom dit niet per se het geval hoeft te zijn. Zo zal elektriciteit in China goedkoper zijn en lijken fiat valuta minder waar te worden. Dat terwijl miners hun productiemateriaal vaak in fiat valuta bekostigen.

De koers zal moeten stijgen

De verwachting is dat de koers van Bitcoin zal stijgen, om zo de toenemende vraag en transactiekosten tegemoet te komen. Op het moment is het totale aantal transacties laag vergeleken met vorig jaar toen de koers op $13.800 lag. Daardoor krijgen de miners relatief gezien ook minder inkomsten binnen aan transactiekosten.

Het is nu nog vroeg om te zeggen wat de halving dit keer precies voor effect zal hebben. Doorgaans is dit redelijk goed te voorspellen, gezien de halving geen onvoorspelbare gebeurtenis is. Dit jaar zal ook COVID-19 en de maatregelen ertegen echter een grote rol spelen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen