HomeBitcoin Nieuws$220 miljoen extra aan Bitcoin in handen van gebruikers

$220 miljoen extra aan Bitcoin in handen van gebruikers

Sinds de Bitcoin halving heeft $220 miljoen aan Bitcoin de exchanges verlaten. Dit zou kunnen duiden op twee belangrijke ontwikkelingen. Het vertrouwen in crypto exchanges daalt en men neemt dus meer verantwoordelijkheid voor eigen bitcoins, of steeds meer gebruikers zien Bitcoin vooral als een safe haven en niet als ruilmiddel. Uiteraard zou het ook een teken kunnen zijn voor beide ontwikkelingen.

Is crypto veilig bij de exchanges?

Binnen de crypto community wordt er nog wel eens getwijfeld over de veiligheid van de exchanges. Veel gebruikers kiezen er immers voor om daar grote hoeveelheden crypto op te slaan. Volgens een rapport van Chainanalysis is er in de laatste twee jaar meer dan $1,1 miljard aan crypto gestolen door middel van exchange hacks alleen. Andere Bitcoin hacks zijn dus niet meegerekend. In 2019 vonden er 11 van deze aanvallen plaats, een recordaantal ten opzichte van voorgaande jaren. 

De top 10 exchanges slaan bijna 13% van de circulerende Bitcoin-voorraad op. De nummer één, Coinbase, bezit 5,2% van het totale aantal bitcoins. Dit zou volgens velen genoeg zijn om de prijs van Bitcoin gemakkelijk te manipuleren.

Meer Bitcoin-houders dan ooit tevoren

Het aantal actieve Bitcoin adressen is voor de derde keer boven de miljoen uitgestegen. Hiervoor bereikte het aantal actieve gebruikers alleen vergelijkbare aantallen in midden juni 2019 en in de bull run aan het eind van 2017. Het aantal adressen stijgt de laatste tijd op een gestaag tempo. Deze week is het gemiddelde aantal actieve adressen het hoogst in twee jaar tijd. Dit zou onder andere te danken kunnen zijn aan de halving, maar ook aan de economische crisis als gevolg van COVID-19

Ben jij benieuwd naar wat Bitcoin de komende tijd doet? Houd ons platform dan in de gaten, want wij blijven je op de hoogte houden.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen