HomeBitcoin NieuwsWat er zou gebeuren als instituties 1% van portfolio in Bitcoin zouden...

Wat er zou gebeuren als instituties 1% van portfolio in Bitcoin zouden steken

Ryan Watkins van crypto onderzoeksbureau Messari voorspelt dat als instituties slechts 1% van hun portfolio in Bitcoin zouden steken, dat de market cap naar meer dan $1 biljoen zou kunnen stijgen. Watkins’ onderzoek was erop gericht om te berekenen wat er zou gebeuren met de Bitcoin-koers als instituties het advies van beroemd hedgefondsmanager Paul Tudor Jones op zouden volgen, namelijk om een laag percentage van één cijfer in Bitcoin te investeren.

Bitcoin $1 biljoen market cap

De onderzoeker voorspelt dat een kleine procentuele toewijzing van instituties als pensioenfondsen, familiebedrijven etc. ertoe zou leiden dat er $480 miljard extra in Bitcoin geïnvesteerd zou worden. Daarna citeerde Watkins een onderzoek van Chris Burniske, waarin wordt omschreven dat fiat geld dat in crypto gepompt wordt tot enorme stijgingen in koers kan leiden. Watkins gaat ervan uit dat een 1% toewijzing van instituties ertoe zou kunnen leiden dat de market cap boven de $1 biljoen uitstijgt. De Bitcoin koers zou tot boven de $50.000 uitstijgen.

Welke instituties zullen de leiding nemen?

Watkins gaat ervan uit dat Bitcoin instituties nodig heeft om te slagen. Hij verwacht dat hedgefondsen als eerst in crypto zullen duiken. Ryan Radloff, CEO van Kingdom Trust, verwacht echter dat de pensioenfondsen als eerste zullen zijn. Steeds meer consumenten willen namelijk ook dat hun pensioen portfolio digitale investeringen omvat.

Andere analisten geloven juist dat instituties in crypto zullen gaan investeren omdat de digitale valuta steeds verfijnder en beter gereguleerd worden. Na verloop van tijd zou dat het voor instituties aantrekkelijker maken om in crypto valuta te investeren.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen