HomeBitcoin Mining NieuwsGenereren van Bitcoin-blocks op zelfde niveau als derde kwartaal 2017

Genereren van Bitcoin-blocks op zelfde niveau als derde kwartaal 2017

Op 17 mei werden er slechts 95 blocks gegenereerd op de Bitcoin blockchain volgens data van digitalik.net, het pseudoniem van een Bitcoin-analist. Volgens deze analist zijn er in de laatste 10 jaar slechts 8 dagen geweest waarop er minder dan 100 blocks werden gegenereerd. Vooral in het derde kwartaal van 2017 werden er weinig blocks gegenereerd.

Veel Bitcoin miners kunnen geen winst maken

In een interview met Cointelegraph geeft digitalik.net aan dat de lage block time door de Bitcoin halving komt. Vooral de afname in de hashrate is hiervoor verantwoordelijk. Veel Bitcoin miners kunnen immers geen winst meer maken doordat inkomsten gehalveerd zijn na de halving, terwijl de kosten hetzelfde blijven. Na de halving lag het aantal blocks eerst tussen de 100 en 120 blocks. Op 17 mei zakte dit aantal plotseling naar 95 blocks.

De block speed is afhankelijk van de hashrate en de moeilijkheidsgraad waarop Bitcoin gemined kan worden. De moeilijkheidsgraad van het minen is zo ontworpen dat het ongeveer 10 minuten duurt voordat een block gemined wordt. Digitalik.net is hier in dit geval echter skeptisch over als de koers onder de $10.000 blijft. Hij geeft aan dat hij niet verwacht dat de volgende aanpassing in moeilijkheidsgraad ervoor zorgt dat we de 10 min/block weer behalen. De aanpassing wordt immers op basis van het gemiddelde van de hele periode, sinds de laatste aanpassing, gedaan. De huidige snelheid waarmee een block gemined wordt ligt echter veel lager dan dit gemiddelde.

Als de Bitcoin koers boven de $10.000 komt

Mocht de Bitcoin koers toch boven de $10.000 komen en blijven stijgen, dan bestaat er een kans dat een gedeelte van de miners hun hardware weer aanzet. De hashrate zou dan weer verhoogd worden.

Sinds de halving van Bitcoin is 17% van de omzet van de Bitcoin miners afkomstig van de transactiekosten.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen