HomeBitcoin NieuwsZal de koers van Bitcoin dalen als de handelsoorlog tussen de VS...

Zal de koers van Bitcoin dalen als de handelsoorlog tussen de VS en China weer oplaait?

De vorige keer dat de Verenigde Staten de importkosten voor goederen uit China verhoogde, daalde de Bitcoin koers 31%. De koers daalde van $8.487 naar $6.000. Nu lijkt het erop dat China en de Verenigde Staten opnieuw een handelsoorlog beginnen. De landen hebben namelijk onenigheid over de oorzaak van COVID-19. 

China is verantwoordelijk voor een groot deel van de cryptomarkt

Volgens een rapport van Diar, dat in het midden van 2019 werd uitgebracht, was de vraag naar Tether (USDT) in China in Juni 2019 meer dan $10 miljard. Dat is 62% van de circulerende Tether van het tweede kwartaal van 2019. Behalve dat de Tether vraag zeer hoog is, zijn er ook twee Chinese exchanges die van de overheid toestemming hebben gekregen om crypto aan organisaties te leveren.

Alhoewel de handel in crypto in China grotendeels verboden is, zijn Chinese handelaren verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de markt. Gegevens uit het verleden laten ook zien dat politieke spanningen uit het verleden ertoe leidden dat mensen minder in Bitcoin investeerden. In juli 2018, binnen twee weken nadat de VS de importkosten op producten uit China verhoogde, daalde de koers van Bitcoin aanzienlijk.

Als er weer een handelsoorlog ontstaat, kan dit er ook toe leiden dat de interesse in Bitcoin af zal nemen in de Verenigde Staten. Ook de gevolgen op de aandelenmarkt kunnen ervoor zorgen dat beleggende organisaties het lastiger krijgen. Ook daardoor zou de interesse in Bitcoin af kunnen nemen.

De gevolgen voor Bitcoin

Ben jij benieuwd naar de gevolgen voor Bitcoin? Houd ons platform dan in de gaten, want we plaatsen hier dagelijks interessante nieuwsartikelen over Bitcoin en andere cryptovaluta. Zo ben jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen