HomeBitcoin Mining NieuwsIs het "Death Spiral"-scenario voor Bitcoin dan toch niet zo onwaarschijnlijk?

Is het “Death Spiral”-scenario voor Bitcoin dan toch niet zo onwaarschijnlijk?

Het Bitcoin-netwerk vertoont een aantal slechte signalen. De transactiekosten lopen namelijk hoog op, de block time wordt hoger en ook de mempool raakt overbelast. Zach Resnick voorspelde eerder het zogenaamde “Death Spiral”-scenario. Dat deed hij in een interview met Cointelegraph, een Engelstalig nieuwsplatform over cryptovaluta. 

Geen zeer onwaarschijnlijk scenario volgens Resnick

Op 8 mei sprak Resnick met Cointelegraph en gaf hij aan dat dit scenario niet zo onwaarschijnlijk is, ondanks dat de community er weinig rekening mee houdt. Hij geeft aan dat er slechts 2 of 3% kans is dat Bitcoin helemaal uitsterft als gevolg van de Bitcoin halving. Echter, houdt de community er volgens hem helemaal geen rekening mee. Men vertelde over Bitcoin alsof de kans 0% was. Hij geeft aan dat een grote flitscrash overigens nog waarschijnlijker is, de kans daarop schat hij minstens 10 procent.

We moeten overigens wel vermelden dat Resnick, en ook zijn team, groot fan zijn van Bitcoin SV. Bovendien gelooft hij dat Craig Wright ook echt Satoshi Nakamoto is.

Bitcoin euro koers

Hoe werkt het “Death Spiral”-scenario?

Na de halving nam de hashrate af met 30% in drie dagen. Daardoor werd de block time hoger, en worden er dus minder transacties verwerkt. Het aantal transacties in de mempool nam daardoor toe. De transactiekosten van Bitcoin zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Omdat het aanbod daalt, worden de transactiekosten hoger.

In het Death Spiral-scenario van Resnick zouden deze factoren Bitcoin minder aantrekkelijk maken. Daardoor zou de Bitcoin prijs dalen, waardoor meer miners ermee stoppen. Dit zou zich vervolgens herhalen totdat Bitcoin uit zou sterven. 

De huidige situatie mag hier dan misschien wel iets van weg hebben, maar het lijkt er niet op dat de problemen van nu echt tot dit scenario zullen leiden. Uiteindelijk zullen de prijs en moeilijkheidsgraad namelijk automatisch aangepast worden.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen