HomeBitcoin Mining NieuwsCraig Wright leugenaar genoemd door 'zijn eigen' Bitcoin-adressen

Craig Wright leugenaar genoemd door ‘zijn eigen’ Bitcoin-adressen

Craig Wright claimde eerder over duizenden Bitcoin-adressen te beschikken. Deze claim is nu onjuist bewezen, doordat 145 van de wallets die hem zogenaamd zouden toebehoren, nu gebruikt zijn om een bericht te ondertekenen. In dit bericht wordt aangegeven dat Craig Steven Wright een leugenaar is. Hij zou niet de juiste keys hebben om het bericht te ondertekenen. 

“Craig Steven Wright is a liar and a fraud. He doesn’t have the keys used to sign this message. The Lightning Network is a significant achievement. However, we need to continue work on improving on-chain capacity. Unfortunately, the solution is not to just change a constant in the code or to allow powerful participants to force out others.”

145 Bitcoin-adressen

De 145 adressen werden inclusief corresponderende signature vermeld. Het lijkt er dus op dat de adressen echt toebehoren aan degene die het bericht geplaatst heeft. Alle adressen die in het bericht genoemd worden, werden inderdaad door Craig Wright geclaimd, dat geeft Cointelegraph aan. Craig Wright claimde de adressen in een zaak tegen Ira Kleiman.

Craig Wright is er al meerdere malen niet in geslaagd om te bewijzen dat hij inderdaad beschikt over het fortuin van Satoshi Nakamoto, de persoon die Bitcoin ontwikkeld heeft. Satoshi Nakamoto zou zelf meer dan een miljoen Bitcoin gemined hebben. Een gemakkelijke manier om te bewijzen dat je de eigenaar van een bepaalde wallet bent, is door een bericht te ondertekenen met de private key van de wallet. Craig Wright claimt Satoshi Nakamoto te zijn, maar veel mensen binnen de community trekken zijn claims in twijfel.

Een bericht van Satoshi?

In 2015 was er al eerder een bericht dat afkomstig was van Satoshi’s e-mailadres. De tekst uit het bericht luidde: “I am not Craig Wright We are all Satoshi.” Ook in het eerste deel van dit bericht werd dus al aangegeven dat Craig Wright Satoshi niet is. 

Het is overigens moeilijk om te zien welke blocks nou wel of niet door Satoshi gemined zijn. Men denkt dat hij meer dan een miljoen BTC heeft gemined. Het lijkt echter wel steeds onwaarschijnlijker dat Wright ook echt Satoshi is. Er loopt nog een zaak tegen Wright dat Ira Kleiman recht zou hebben op de helft van zijn bitcoins, mits hij inderdaad Satoshi zou zijn.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen