HomeBlockchain NieuwsStatistieken wijzen op koersstijging Ethereum

Statistieken wijzen op koersstijging Ethereum

Ethereum 2.0 is nog steeds niet uitgebracht. Desondanks lijkt het erop dat zowel gebruikers als beleggers er positief zijn over Ethereum. De lancering van Ethereum 2.0 zal een belangrijk moment zijn voor het blockchain-network. Op het moment gebruikt Ethereum het Proof-of-Work algoritme. Ethereum 2.0 zal in plaats daarvan het Proof-of-Stake algoritme gebruiken. Daardoor zijn de miners niet noodzakelijk voor het verifiëren van transacties. In plaats daarvan controleren de gebruikers zelf de data. 

Op het moment staat het nog niet vast wanneer Ethereum 2.0 wordt uitgebracht. Volgens de statistieken lijkt het er echter op dat veel gebruikers de lancering al aan het eind van dit jaar verwachten. Dit zien we terug aan het stijgende aantal Ethereum-adressen, een stijgende vraag en meer activiteit op de blockchain.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 zal een heel nieuw netwerk worden, dat naast het al bestaande Ethereum-netwerk zal draaien. Voor Ethereum 2.0 zal een zogenaamde “sharding-techniek” gebruikt worden. Het netwerk wordt in verschillende delen gesplitst. Ieder deel is in staat om zijn eigen data te verwerken. Daardoor wordt de data op de blockchain sneller verwerkt. 

Stijging in het aantal adressen

Data van Glassnode laat zien dat er op het moment 40 miljoen adressen zijn die Ether vasthouden. In het eerste kwartaal van 2018, toen de Ethereum koers op zijn hoogst was, waren er nog minder dan 10 miljoen adressen. De prijs van Ether mag dan wel met 85% gedaald zijn sinds die tijd, maar het aantal adressen is dus enorm gestegen.

40 miljoen Ethereum adressen

De stijging in het aantal Ethereum-adressen bewijst dat whales minder invloed krijgen. Daarnaast laat het ook zien dat steeds meer investeerders nog Ethereum willen voordat Ethereum 2.0 wordt uitgebracht. Wie 32 ETH of meer heeft, kan zijn Ethereum namelijk staken op het nieuwe netwerk. Daarmee kom je in aanmerking voor beloningen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen