HomeBitcoin Mining Nieuws4 dingen die je over de Bitcoin-koers moet weten

4 dingen die je over de Bitcoin-koers moet weten

Bearish signalen doen men vermoeden dat de Bitcoin-koers blijft dalen. Toch zijn er ook signalen die nog hoop geven. Hieronder vind je vier belangrijke dingen die je over de prijs van Bitcoin moet weten.

Bitcoin miners verkochten vorige week meer dan ze verdienden

Bitcoin miners verkochten vorige week meer Bitcoin dan ze verdienden. Dit terwijl het inkomen van de miners al gedaald is dankzij de halving. Als dit zo door blijft gaan, zullen we dit terug merken aan de prijs. De grootste hoop dat Bitcoin toch weer begint te stijgen, zijn de weerstandsniveaus op $8.000. Het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen is ook ongeveer $8.000.

Traditionele aandelen ook bearish

Bitcoin lijkt zich de afgelopen weken steeds meer ontkoppeld te hebben van de reguliere financiële markt. Toch lijkt het erop dat ook de reguliere aandelen zullen dalen. De shortpositie op de S&P 500 is daar een goed voorbeeld van.

Moeilijkheidsaanpassingen mogelijk vergelijkbaar met die van 2018

De moeilijkheid waarmee Bitcoin-blocks gemined kunnen worden, lijkt bij de volgende aanpassingen met ongeveer 6,3% te dalen. Dat de moeilijkheid vermindert is een goed voorbeeld van hoe Bitcoin zichzelf herstelt. Vier dagen geleden daalde de moeilijkheidsgraad van Bitcoin ook al met 6%. Doordat het netwerk zichzelf herstelt, blijft het voor miners aantrekkelijker om te blijven minen. De hashsnelheid wordt inmiddels ook gestabiliseerd. Dit is de totale rekenkracht die men aan het minen van Bitcoin toewijdt.

De Fear & Greed Index geeft weer minder sentiment aan

De Crypto Fear & Greed Index is ontworpen om aan te geven hoe rationeel men op het moment over Bitcoin denkt. Op maandag gaf de index nog een waarde van 41 aan, dat gelijk staat aan “fear”. In mei lag de waarde echter nog veel hoger, namelijk op 56.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen