HomeBitcoin Cash NieuwsCraig Wright dreigde in 2018 om Bitcoin prijs te laten crashen

Craig Wright dreigde in 2018 om Bitcoin prijs te laten crashen

Er zijn veel voorspellingen van analisten omtrent Bitcoin die op het moment nog niet uitgekomen zijn. Een daarvan is de aankondiging die Craig Wright in 2018 deed. De schrijver claimt Satoshi Nakamoto, de anonieme uitvinder van Bitcoin, te zijn. In 2018 gaf hij aan dat hij Bitcoin zou laten crashen. 

Craig Wright is Satoshi Nakamoto?

Wright dreigde om Bitcoin te laten crashen vlak voordat Bitcoin SV zich afsplitste van Bitcoin Cash. Er waren mensen die Wright geloofden, maar het merendeel van de crypto-liefhebbers deed dit niet. Zo worden ook de claims van Wright dat hij Satoshi Nakamoto zou zijn door de meeste mensen betwist. Veel mensen zagen de claim dat Wright Bitcoin zou laten crashen dus als opschepperij.

Meerdere grote orders

Wright gaf aan dat hij na een halving meerdere grote orders op verschillende exchanges zou plaatsen, om de Bitcoin prijs zo te laten crashen. Daarnaast zou hij de network hashrate vertragen, waardoor veel transacties afgewezen zouden worden. Hij zou dit bereiken door 51% aan extra rekenkracht toe te voegen. Hoe Wright dit verder zou bereiken heeft hij niet aangegeven.

Niks gebeurd

Dit jaar hebben we geen grote prijsdaling gezien na de Bitcoin halving. We mogen er dus vanuit gaan dat het plan van Wright pas bij de volgende halving in 2024 wordt uitgevoerd. Ons lijkt het echter een stuk aannemelijker dat Wright niet de waarheid spreekt en dat het om een grote hoax gaat.

Bitcoin na de halving

De Bitcoin koers heeft na de halving nog geen onverwachte stappen gemaakt. Ben jij benieuwd naar wat Bitcoin de komende tijd doet? Houd ons platform dan goed in de gaten. Hier houden wij je namelijk op de hoogte van de gebeurtenissen rondom de verschillende cryptovaluta. We zullen het hier de komende tijd vast nog vaker over de gevolgen van de Bitcoin halving hebben.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen