HomeBitcoin NieuwsCOVID-19 Lockdown zorgt in Rusland voor meer Bitcoin-handel

COVID-19 Lockdown zorgt in Rusland voor meer Bitcoin-handel

Een aantal Russische exchanges hebben onlangs een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat handel in Bitcoin gedurende de COVID-19 lockdown flink is toegenomen. Dat rapporteert RBC, een Russisch platform over crypto. Kantoren in Rusland van onder andere Binance, EXMO en Garantex zouden aangeven dat de handelsvolumes sneller gestegen zijn dan hiervoor.

Registraties op Binance Rusland flink gestegen

Gleb Kostarev, directeur van het Binance-kantoor in Rusland, geeft aan dat het aantal registraties op het platform van Binance flink gestegen is. Het aantal zou in april 2020 namelijk twee keer hoger zijn geweest dan in december 2019, voordat de COVID-19 lockdown er was. Kostarev voegt daaraan toe dat ook de handel in futures steeds populairder wordt. In april en mei zouden de handelsvolumes van de futures twee keer zo hoog zijn als in maart. 

COVID-19 mogelijk een verklaring

COVID-19 zou een van de verklaringen kunnen zijn dat het Bitcoin handelsvolume in Rusland zo is toegenomen. Analist van United Traders, Fedor Anaschenkov, geeft aan dat de isolatie vanwege het coronavirus een van de factoren is geweest die tot de hogere handelsvolumes heeft geleid. 

De EXMO exchange heeft ook data vrijgegeven waarmee de stijging in handelsvolumes te verklaren zou zijn. De CEO van dit bedrijf, Sergey Zhdanov, geeft aan dat de activiteit op de website met 15% tot 20% is toegenomen. Het aantal Russische gebruikers is met 12% gestegen. Deze cijfers zijn vergeleken met dezelfde periode in 2019, vanaf maart tot mei.

De invloed van COVID-19 op Bitcoin

Bitcoin gedroeg zich begin maart hetzelfde als de aandelen, in tegenstelling tot wat veel cryptoliefhebbers hoopten. Toch heeft Bitcoin zich veel sneller hersteld dan de aandelen. Daardoor is Bitcoin wellicht toch een handig middel om waarde vast te houden. Mogelijk zal Bitcoin in de toekomst zelfs het digitale goud worden, zoals veel voorstanders van Bitcoin hopen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen