HomeBitcoin NieuwsVolgens CEO van Digital Assets Data zal Bitcoin goud vervangen

Volgens CEO van Digital Assets Data zal Bitcoin goud vervangen

Nu steeds meer digitaal gebeurt, is de kans groot dat goud op de lange termijn vervangen zal worden door Bitcoin. Dat geeft de CEO en medeoprichter van het bedrijf Digital Assets Data aan.

Bitcoin gaat goud vervangen?

De CEO Van het bedrijf, Mike Alfred, geeft aan dat hij verwacht dat Bitcoin de plaats van goud zal vervangen voor mensen die een lange tijd waarde vast willen houden. In een gesprek met nieuwsplatform Cointelegraph geeft hij aan dat jongere mensen veel meer interesse hebben in Bitcoin en dat een steeds groter deel van de economie zich online afspeelt.

Bitcoin krijgt een steeds betere reputatie

Bitcoin werd meer dan tien jaar terug gelanceerd. In de tussentijd is de Bitcoin koers enorm in waarde gestegen. De Bitcoin was ooit minder dan $1 waard en op het hoogtepunt bijna $20.000. In de tussentijd is deze activa ook een aantal keer van rol veranderd. Zo is het bijvoorbeeld vooral een transactievaluta geweest, maar ook een financieel activa. Bovendien heeft de rol van de crypto hier ook lang tussenin geschommeld. 

Mike Alfred van Digital Assets Data geeft aan dat de cryptovaluta vooral overtuigend is als waardemiddel in opkomende markten waar sparen riskant kan zijn door monetaire instabiliteit en inflatie. Venezuela is een goed voorbeeld van een land dat hard is getroffen door inflatie. In de tweede helft van 2019 was er sprake van een inflatie van 10.000.000%. Bitcoin werd daardoor steeds populairder.

Alfred geeft aan dat Bitcoin uiteindelijk zelfs zou kunnen verweven met de wereldeconomie, naarmate de crypto steeds meer geaccepteerd wordt als ruilmiddel.

Bij anderen blijft goud de voorkeur genieten

Toch zijn er mensen die voorstander blijven van goud. Zo is econoom Peter Schiff sceptisch over Bitcoin en geeft hij aan dat goud bij hem de voorkeur heeft als activa om in te investeren. 

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen