HomeBitcoin NieuwsCoinbase was niet toegankelijk dankzij enorme toename in verkeer

Coinbase was niet toegankelijk dankzij enorme toename in verkeer

Coinbase, de grootste exchange van de Verenigde Staten, heeft onlangs aangegeven dat het systeem de enorme toename in verkeer niet kon bijbenen op 1 juni. Volgens een blogpost op 6 juni, door softwareontwikkelaar Michael de Hoog van Coinbase, had het platform 5 keer zoveel verkeer als normaal rond het tijdstip dat de Bitcoin koers richting de $10.000 ging.

Coinbase kon verzoeken niet verwerken

Coinbase maakt gebruik van een zogenaamd autoscaling-systeem, maar ook dat systeem lukte het niet om voor de enorme toename in verkeer te compenseren. Het gevolg hiervan was volgens de Hoog dat de systemen van Coinbase veel van de verzoeken niet langer kon verwerken. 50% van de verzoeken leden tot een foutmelding.

Coinbase was niet lang offline

De tijd dat Coinbase niet toegankelijk was, was overigens maar kort van duur. Coinbase zette kort daarna namelijk meer machines in om te kunnen compenseren. 

Wel lijkt Coinbase vaker offline te gaan op momenten die voor Bitcoin juist belangrijk zijn. Voor investeerders is het ontzettend vervelend als zij op cruciale momenten niet bij hun wallets kunnen. In een eerder bericht gaven we aan dat Coinbase al 4 keer offline was gegaan in de laatste drie maanden. In het verleden lijkt dit echter nog vaker te zijn voorgekomen, wanneer we op informatie afgaan die CryptoWhale op Twitter gepost heeft. Volgens hem lijkt het erop dat Coinbase zo geprogrammeerd is dat de exchange offline gaat als er een verandering in koers van $500 of meer plaatsvindt.

Gebeurt dit in de toekomst weer?

Het is nu de vraag of Coinbase in de toekomst weer offline gaat op cruciale momenten. De exchange heeft na de laatste keer aangegeven dat ze aan verbetering werken. Volgens de Hoog is het systeem een volgende keer beter in staat om op de veranderingen in te spelen. Ook op de lange termijn is Coinbase volgens hem van plan om het autoscaling-systeem te verbeteren.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen