HomeCrypto NieuwsVoormalig medewerker KFC verdient miljoenen met drugsverkoop op dark web, verliest het...

Voormalig medewerker KFC verdient miljoenen met drugsverkoop op dark web, verliest het allemaal

In het Verenigd Koninkrijk is £1,8 miljoen in beslag genomen van een voormalig KFC-medewerker die vanaf de zolder van zijn woning een drugsimperium runde via het dark web. Paul Johnson (32) is daarnaast ook veroordeeld tot een celstraf van 8 jaar in februari.

Een zogenaamde theehandel

Johnson had de studie Business Studies afgerond en deed zich voor als een theehandelaar. Daarmee probeerde hij de drugshandel te verdoezelen. Volgens de autoriteiten zou Johnson voor meer dan 180 kilo aan heroïne, cocaïne, LSD, cannabis en ketamine hebben geïmporteerd en verhandeld. Alle aankopen in de dark web winkel van Johnson werden met Bitcoin betaald. Volgens de rechter zou Johnson een omzet van £2,183,304 hebben gehad. Echter is het niet gelukt om meer dan £1,837,601 in beslag te nemen.

Behalve het geld, moet Johnson ook andere zaken afstaan. Daaronder bevinden zich onder andere twee luxe auto’s, een Range Rover en een Nissan Juke.

Drugs in de woning gevonden

Paul Johnson is aangeklaagd voor het bezit van drugs van klasse A en B. Ook is hij aangeklaagd voor het bezit van klasse A drugs met de bedoeling om dit te verhandelen. Andere aanklachten zijn het vervoeren van oneigenlijk goederen en witwassen.

Ook de ex-vrouw van Johnson is veroordeeld. Lia Tailoy-Walton heeft een celstraf van twee jaar opgelegd gekregen vanwege haar betrokkenheid. Ze zou bovendien vastgoed hebben betaald met geld dat oneerlijk verdiend is.

In de woning van Paul Johnson zijn verschillende drugs gevonden, waaronder LSD, MDMA-pillen, heroïne en ketamine. 

Dark web

Het dark web is een platform dat alleen toegankelijk is via de TOR-browser. Op het netwerk zijn ook veel illegale zaken terug te vinden, zoals platforms waar drugs verhandeld kunnen worden. Veel criminelen menen er anoniem te zijn en betalingen worden voornamelijk in Bitcoin gedaan.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen