HomeBitcoin NieuwsCoinbase met opzet onbereikbaar als Bitcoin volatiel is?

Coinbase met opzet onbereikbaar als Bitcoin volatiel is?

Coinbase is de afgelopen drie maanden maar liefst vier keer offline geweest dankzij grote schommelingen in de koers van Bitcoin. Boze investeerders willen antwoorden. Op 1 juni steeg de Bitcoin koers in minder dan een uur tijd van $9.600 naar $10.380. Gebruikers van het platform konden het platform niet bereiken en kregen een bericht dat Coinbase tijdelijk onbeschikbaar was.

Bitcoin koers grafiek

Op 9 mei, twee dagen voordat de Bitcoin halving verwacht werd, was het weer raak. Bitcoin daalde toen met $2.000, waarschijnlijk omdat whales hun Bitcoin massaal verkochten. Voor 29 april geldt hetzelfde, toen steeg Bitcoin met zo’n 12% naar $8.600. Gebruikers van Coinbase konden tijdens al deze gebeurtenissen niet bij hun portfolio. 

Het probleem was nog steeds niet opgelost toen de markt crashte in het midden van maart. Sommige gebruikers lukte het toen niet om hun Bitcoin te verkopen toen de prijs tussen de $3.000 en $4.000 kwam te liggen.

Coinbase down op de belangrijkste momenten

Veel gebruikers van Coinbase, de belangrijkste exchange van de Verenigde Staten, geven aan dat ze op de momenten dat Bitcoin volatiel is niet altijd kunnen ruilen. Wanneer de koers het hardst stijgt of daalt, zullen handelaren het meest willen kopen en verkopen. Het kan tot verlies leiden als beleggers hun Bitcoin niet op tijd kunnen verkopen. Ook wanneer beleggers niet kunnen investeren wanneer dit aantrekkelijk is, is dat natuurlijk ver van ideaal.

Waarom gaat Coinbase down op de belangrijkste momenten?

Coinbase heeft een pagina waarop de status van de belangrijkste storingen vermeld wordt. Voor 1 juni, 9 mei en 29 april staat er simpelweg dat er sprake was van verbindingsproblemen. Op 12 maart zou het netwerk overbelast zijn geweest. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft geen officiële verklaring gegeven. Daardoor zijn er geruchten dat Coinbase expres offline zou gaan op momenten dat Bitcoin erg volatiel is.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen