HomeBitcoin NieuwsChina's digitale yuan zal de strijd aangaan met de dollar, niet met...

China’s digitale yuan zal de strijd aangaan met de dollar, niet met Bitcoin

China zal volgens specialisten met de digitale yuan niet gaan concurreren met Bitcoin maar met de dollar. De digitale yuan wordt door cryptoliefhebbers al een langere tijd veel besproken. China is voor deze digitale valuta aan het experimenteren met blockchain en met crypto.

Volgens Matthew Graham, een ervaren investeringsbankier in China en bovendien CEO van het in Peking gevestigde Sino Global Capital, heeft geanalyseerd wat er tot nu toe bekend is over de digitale yuan. Volgens hem zal China de digitale yuan gebruiken om te concurreren met de dollar. 

Een grote kans voor China

Volgens Michael Gu, oprichter van Boxmining, is het voor China erg lastig om de Chinese renminbi te internationaliseren. Toch is het volgens hem ook een grote kans voor China. Veel van de systemen die de huidige wereldeconomie (die voornamelijk op de dollar gericht is) ondersteunen, zijn inmiddels verouderd. CHIPS, Swift en Fedwire zijn traag en duur gaf Michael Gu aan op de Unitize-conferentie vandaag.

Het nieuwe digitale betalingssysteem van China wordt met de afkorting DCEP aangeduid. De DCEP heeft qua technologie veel weg van de blockchain. Toch is DCEP niet te vergelijken met openbare blockchains zoals die van Bitcoin. De controle zal hoogstwaarschijnlijk volledig bij de People’s Bank of China blijven. 

Welke voordelen heeft DCEP voor China?

DCEP kan volgens de experts veel voordelen hebben voor China. Zo kan DCEP gebruikt worden om gegevens te verzamelen over de boekhouding. Fraude wordt mogelijk gemakkelijker te detecteren. Bovendien zou het systeem het ook gemakkelijker maken om negatieve rente te implementeren. 

DCEP wordt op dit moment al in verschillende Chinese regio’s getest. Het zal dus waarschijnlijk niet lang meer duren voordat het systeem op nog grotere schaal gebruikt zal worden.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen