HomeCrypto NieuwsChina's digitale yuan wordt al in vier steden getest

China’s digitale yuan wordt al in vier steden getest

Er is een eerste proefversie verschenen van de wallet-applicatie voor de digitale yuan die men in China uit wil brengen. Dit blijkt uit screenshots die op social media zijn verschenen. Ling Zhang, uitvoerend directeur M&A en Global Fiat bij Binance, deelde de screenshots gisteren op haar twitterkanaal. Kort hierna retweette de CEO van Binance, Changpeng Zhao, de afbeeldingen. Hij merkt ook op hoe snel China al met een proefversie op de proppen komt.

De proefversie wordt in vier steden uitgebracht

Ling Zhang geeft aan dat de proefversie van de applicatie in eerste instantie in vier steden uitgebracht zal worden, namelijk in Shenzhen, Suzhou, Chengdu en Xiongan. Opvallend is dat Xiongan een metropool is die men erg recent heeft opgericht. Dit stedelijk gebied is namelijk pas opgericht op 1 april 2017. 

Xiongan heeft nu al veel grote techbedrijven aan weten te trekken. Onder andere omdat deze hypermoderne stad een intelligente infrastructuur krijgt van 5G, supercomputers en voorzieningen voor big data. Dat het nieuwe en hypermoderne gebied een van de eerste plekken is waar de wallet-applicatie getest wordt, is dan ook helemaal niet zo verbazingwekkend.

Een versnelde ontwikkeling

Het lijkt erop dat China de ontwikkeling van de digitale yuan versneld heeft. Dit ondanks de crisis rondom het coronavirus waar we nu mee te maken hebben. Het schijnt dat de Chinese centrale bank (the People’s Bank of China) op 24 maart dit jaar al de basis van deze nieuwe cryptovaluta ontwikkeld had. Op dat moment zou de bank al begonnen zijn met het opstellen van nieuwe wetten, om de cryptovaluta in de samenleving te kunnen implementeren. 

De digitale yuan moet overigens de waarde van de fiat yuan vertegenwoordigen. In dat opzicht lijkt de crypto dus niets op Bitcoin. De digitale yuan zal een alternatief worden voor contant geld.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen