HomeBitcoin NieuwsBitcoin whale verkoopt bitcoins na 2 jaar HODLen

Bitcoin whale verkoopt bitcoins na 2 jaar HODLen

Een Bitcoin whale heeft onlangs na twee jaar winst gemaakt. Uit gegevens van Whalemap blijkt dat de whale in het derde kwartaal van 2018 bijna 9.000 bitcoins heeft gekocht. De whale heeft de bitcoins daarna bijna 22 maanden vastgehouden, door twee grote capitulatiefasen. De Bitcoin koers daalde tot tweemaal naar minder dan $4.000, eerst in januari 2019 en vervolgens in maart 2020. De belegger heeft beide periodes afgewacht en verkocht de Bitcoin uiteindelijk voor 12.000 dollar. 

Live Bitcoin Euro Koers

Wat betekent dit?

Rond een koers van $12.000 hebben veel whales winst gemaakt of zijn ze kostendekkend. Het zou whales dus een stimulans kunnen geven om te verkopen als de Bitcoin koers rond dat bedrag ligt. Of dit ook aantoont dat whales voorzichtig zijn nu Bitcoin een lokale piek heeft bereikt is nog onduidelijk. Whales volgen de liquiditeit van de cryptovaluta vanwege de omvang van hun investeringen. Als ze vinden dat er voldoende liquiditeit is om te verkopen, mogelijk als gevolg van de toenemende detailhandel, dan zullen ze waarschijnlijk ook verkopen.

De uitverkoop van een whale laat dus niet noodzakelijkerwijs zien dat de Bitcoin een piek heeft bereikt. Totdat Bitcoin onder de belangrijkste steunniveaus zakt, is het voorbarig om te suggereren dat er zich een lokale top heeft gevormd. Ook is het moeilijk in te schatten hoeveel van de 9.000 BTC’s de walvis heeft verkocht.

Wat kunnen we op de korte termijn verwachten?

Op de korte termijn blijven de handelaren gemengd over het sentiment rond Bitcoin. Na een bijna verdrievoudiging van de prijs, kan een consolidatiefase op de korte termijn het momentum Bitcoin versterken op de langere termijn.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen