HomeBitcoin NieuwsCEO van Ryanair geeft aan zelfs geen cent in Bitcoin te willen...

CEO van Ryanair geeft aan zelfs geen cent in Bitcoin te willen steken

Micheal O’Leary, de CEO van de grote budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair, heeft onlangs laten blijken dat hij erg negatief is over Bitcoin. Onlangs sprak O’Leary met nieuwsblad The Times over een Ponzi-regeling. Hij geeft in dat gesprek aan dat hij zelfs geen cent in Bitcoin zou steken en dat Bitcoin voor hem gelijk staat aan een Ponzi-regeling. Hij raad mensen aan om Bitcoin te mijden als een plaag. 

Een nep nieuwsbericht

O’Leary verwees in het gesprek naar een schijnbare crypto-fraude “Bitcoin Lifestyle”, die beweerde zijn goedkeuring te hebben in een promotiecampagne. Een vals nieuwsartikel over een neppe nieuwszender beweerde dat O’Leary in een interview op de Late Late Show het publiek en de gastheer Ryan Tubridy schokte door te laten zien hoeveel geld hij verdiende met de Bitcoin-regeling, dat zichzelf adverteert als een geautomatiseerd handelssysteem.

Volgens de campagne achter die oplichtingspraktijk was het genoeg om de National Ireland Bank aan te zetten tot het bellen van de show, en om de uitzending te proberen te voorkomen. Een probleem is alleen dat de National Ireland Bank niet bestaat.

Het gebruiken van beroemdheden

Het gebruiken van het imago van beroemdheden bij cryptocurrency scams is een veel voorkomende tactiek om geloofwaardigheid te krijgen bij potentiële investeerders/slachtoffers. Begin april claimde een Bitcoin oplichtingspraktijk dat prins Harry Charles Albert David en Meghan Markle erbij betrokken waren.

In maart eiste Janet Jackson’s ex-echtgenoot, de miljardair Wissam Al Mana, ook al dat Facebook zou onthullen wie er betaalde voor advertenties met zijn imago.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen