HomeAltcoin NieuwsBitcoin transactiekosten zijn na flinke stijging weer met 54% gedaald

Bitcoin transactiekosten zijn na flinke stijging weer met 54% gedaald

Een week geleden stegen de transactiekosten voor Bitcoin nog naar een niveau dat we sinds februari 2018 niet meer gezien hebben. Inmiddels zijn de gemiddelde Bitcoin transactiekosten echter weer met 54% gedaald ten opzichte van een week terug. Dit kan men terugzien aan data afkomstig van BitInfoCharts. 20 mei waren de gemiddelde transactiekosten volgens deze data nog $6,65. 25 mei waren de gemiddelde transactiekosten nog $3,07. De transactie fee die het meest voorkwam was $3,91, maar is inmiddels nog maar $1,65.

In een interview met online crypto-nieuwsplatform Cointelegraph geeft Hayden Otto, een groot voorstander van Bitcoin Cash, aan dat als de vertragingen in het netwerk aan blijven houden, veel gebruikers zullen overstappen naar altcoins. Hij geeft aan dat hij ook denkt dat dit in 2017 het geval was. 

Altcoins profiteren van hogere Bitcoin transactiekosten

Hayden Otto is behalve voorstander van Bitcoin Cash ook oprichter van BitcoinBCH.com. Hij geeft aan dat er een correlatie is tussen de ophoping in Bitcoin-transacties, de hogere transactiekosten en gebruikers die overstappen naar andere cryptovaluta’s. Hij geeft aan dat Bitcoin hierdoor minder dominant wordt, terwijl andere crypto’s enorm in populariteit stijgen. Volgens Otto heeft de halving de Bitcoin minder stabiel gemaakt, ondanks dat Bitcoin kort na de halving hier nog geen last van had.

Niet verwerkte Bitcoin transacties

Het aantal niet verwerkte transacties in de Bitcoin mempool is onlangs met een aantal van net boven de 20.000 stabiel geworden. Toen het aantal transacties in de mempool dit jaar het hoogst was, lag dit aantal op nog meer dan 80.000. Hayden Otto geeft aan dat het netwerk van Bitcoin weer stabiel wordt nadat het netwerk zich heeft aangepast aan de laatste Bitcoin halving. Op 20 mei daalde de mining moeilijkheidsgraad met 6 procent. Otto geeft aan dat deze aanpassing kan helpen om de ophoping in de mempool van Bitcoin te helpen. Hij twijfelt echter of één aanpassing al voldoende zal zijn.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen