HomeBitcoin NieuwsDe grootste daling in Bitcoin mining moeilijkheidsgraad in 9 jaar

De grootste daling in Bitcoin mining moeilijkheidsgraad in 9 jaar

Donderdag 26 maart veranderde de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin. Dit was qua percentage de grootste verandering in 9 jaar. Het minen van Bitcoins wordt hierdoor een stuk goedkoper. De manier waarop de prijs op korte termijn daalt, komt overeen met vorige keren dat de moeilijkheidsgraad daalde, op 7 november vorig jaar bijvoorbeeld. 

Hoe hoog de moeilijkheidsgraad is, is sterk afhankelijk van de hashrate. De Bitcoin hashrate was begin dit jaar flink aan het groeien, waardoor de productiekosten flink stegen. De meeste miners waren dan ook niet voorbereid op de crash van de Bitcoin eerder deze maand.

Het herstel van Bitcoin

Miners met minder ervaring of minder vermogen vallen als eerst af wanneer de kosten te hoog worden. Als gevolg van de lagere Bitcoin hashrate gaan de kosten omlaag en profiteren de miners die het langer volhouden hiervan. Het minen past zich iedere 14 dagen aan op de moeilijkheid. Hierdoor hebben deze miners minder druk om te verkopen. De waarde op de korte termijn is dus even flink gedaald, maar dit zal waarschijnlijk weer snel veranderen.

Bitcoin industrie blijft veranderen

Alhoewel er een sterke correlatie tussen Bitcoin koers en de mining moeilijkheidsgraad lijkt te zijn, zijn er veel zaken die dit kunnen verstoren. Een voorbeeld hiervan is de druk om te verkopen door Bitcoin houders tijdens gebeurtenissen als de Bitcoin crash eerder deze maand. 

Terwijl de Bitcoin mining-industrie volwassen wordt, zullen nieuwe spelers zich aangetrokken voelen tot het minen. Over een jaar of 10 zal het Bitcoin minen vrijwel zeker voornamelijk in handen zijn van grote professionele bedrijven. Als gevolg hiervan zal de prijs waarschijnlijk ook minder volatiel zijn.

De Bitcoin halving

De komende tijd zullen miners even profijt hebben van een lagere moeilijkheidsgraad en als gevolg hiervan ook lagere kosten. Dit kan echter van korte duur zijn, aangezien we dit jaar ook nog een Bitcoin halving krijgen. 

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen