HomeBitcoin NieuwsGoud, Zilver en Platimun traden voor Bitcoin en Ethereum, nu mogelijk bij...

Goud, Zilver en Platimun traden voor Bitcoin en Ethereum, nu mogelijk bij Bitcoin Suisse

Sinds vandaag is het voor gebruikers van Bitcoin Suisse mogelijk om edelmetalen te ruilen tegen cryptovaluta. Het Zwitserse bedrijf heeft vandaag goud, zilver en platinum toegevoegd aan het platform. Nu wordt het voor de gebruikers van het platform dus mogelijk om deze edelmetalen te ruilen tegen fiat valuta, maar ook tegen twee cryptovaluta’s. De cryptovaluta die je inmiddels met goud, zilver en platinum kunt ruilen zijn Bitcoin en Ethereum.

Alle drie de activa kunnen de hele dag door geruild worden

Vandaag kondigde Bitcoin Suisse aan dat de edelmetalen aan het platform zijn toegevoegd. Bovendien geeft het bedrijf aan dat alle drie de activa, goud, zilver en platinum dus, 24/7 geruild kunnen worden. Bitcoin Suisse introduceerde onlangs ook 24/7 handel in fiat valuta’s. Dat deed het bedrijf op 29 april dit jaar. 

Volgens Bitcoin Suisse zullen de nieuwe activa geruild kunnen worden tegen vijf verschillende fiat valuta’s, namelijk de euro, de Deense kroon, de Amerikaanse dollar en uiteraard de Zwitserse frank. Het bedrijf geeft bovendien aan dat alle edelmetalen die via het platform worden verhandeld, opgeslagen worden door een betrouwbare bank.

Edelmetalen worden steeds vaker geruild tegen crypto

De nieuwe mogelijkheid om edelmetalen te ruilen is voor iedereen weggelegd. Het traden is namelijk toegankelijk voor ieder type handelaar. Het minimale bedrag komt neer op zo’n €95. Echter, kun je tot ongeveer €94.000 aan edelmetalen inkopen zonder bewaarloon te hoeven betalen.

Waardevolle grondstoffen worden steeds vaker geruild tegen crypto. Zo ondersteunt cryptomarktplaats Paxful sinds 7 april dit jaar ook de handel tussen Bitcoin en goud. Bovendien zijn er ook exchanges waar stablecoins die gekoppeld zijn aan goud, geruild kunnen worden tegen zowel fiat valuta’s en cryptovaluta’s, Voorbeelden van stablecoins die gekoppeld zijn aan goud, zijn Tether Gold (XAUT) en Paxos Gold (PAXG).

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen