HomeBlockchain NieuwsBank of China breidt fintech testen uit naar zes nieuwe steden

Bank of China breidt fintech testen uit naar zes nieuwe steden

Bank of China blijft de nieuwe fintech maatregelen uitbreiden. Zo worden de pilotprojecten naar zes nieuwe steden en districten uitgebreid. Bank of China bracht zijn eerste fintech-project vorig jaar in Beijing uit. De bank heeft de pilotprojecten gisteren uitgebreid naar zes nieuwe districten en steden. 

De nieuwe steden waar de Bank of China pilotprojecten heeft opgezet, zijn Shanghai, Chongqing, Shenzhen, Hebei, Xiong’an New District, Suzhou en Hangzhou. Uiteindelijk streeft de Bank of China erna om de financiële diensten voor de algehele economie te verbeteren. De bank gelooft dat gereguleerde fintech projecten de rechten van de consument blijven beschermen. Daarnaast helpt het ondernemingen om de financiële problemen tijdens de pandemie te overkomen.

Fintech regulatie is een belangrijk plan voor de fintech sector van China

Na Central Economic Work Conference van afgelopen jaar, heeft de Bank of China “The Fintech Development Plan (2019-2021)” uitgebracht. Daarin kan men lezen welke principes en doelen de Bank of China aanhoudt bij het fintech-plan. Het versterken van fintech-regulatie en het opstellen van regels hiervoor is een van de doelen die de bank binnen drie jaar wil bereiken.

De digitale yuan

Eerder schreven we al dat de Bank of China bezig was met het ontwikkelen en testen van een digitale yuan. Dit eerste pilotproject vond in vier steden plaats, namelijk Shenzhen, Suzhou, Chengdu en Xiongan. Nu vinden er dus nieuwe pilotprojecten voor fintech regulatie plaats in zes steden en districten. Het is de bedoeling dat de digitale yuan naast het contante geld zal bestaan. De koers zal gelijk staan aan de waarde van de yuan. In dat opzicht zal de digitale yuan dus niet te vergelijken zijn met Bitcoin en andere populaire cryptovaluta.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen