HomeAltcoin Nieuws9,5 miljoen euro losgeld aan Monero? Miljonair gearresteerd voor dood vrouw

9,5 miljoen euro losgeld aan Monero? Miljonair gearresteerd voor dood vrouw

De politie in Noorwegen verdenkt miljonair Tom Hagen ervan dat hij zijn vermiste vrouw vermoord heeft. De €9,5 miljoen aan Monero (XMR) die eerder als losgeld geëist werd lijkt dan ook nep te zijn. Tom Hagen is een miljonair uit Noorwegen die in oktober 2018 aangifte deed dat zijn vrouw vermist was. Hij kwam met een briefje waarin de ontvoerders €9,5 miljoen aan Monero als losgeld zouden eisen.

Nadat Hagen gisteren gearresteerd is door de Noorweegse politie, lijkt het erop dat dit briefje gewoon een manier was om onschuldig te lijken. Na een onderzoek van 18 maanden geeft de Noorweegse politie aan een reden te hebben om Tom Hagen van de moord te verdenken. Hagen is op het moment nog niet veroordeeld. Toch geeft Tommy Broeske, inspecteur van de Noorweegse politie, aan dat er geen ontvoering was en dat er nooit onderhandeld is over het losgeld. Er zijn aanwijzingen dat Tom Hagen het onderzoek wilde misleiden. De advocaat van Hagen geeft aan dat Hagen ontkent betrokken te zijn bij de moord.

€9,5 miljoen Monero aan losgeld

Hagen is een van de rijkste mensen in Noorwegen. Het is niet bekend hoeveel hij precies in Bitcoin en andere cryptovaluta geïnvesteerd heeft. Zijn vrouw werd in oktober 2018 als vermist opgegeven. Ondanks dat het er nu op lijkt dat de €9,5 miljoen Monero aan losgeld nep was, is het eerder voorgekomen dat kidnappers cryptovaluta als losgeld eisten. Zo werd Mark Cheng uit Singapore in januari gegijzeld en gemarteld. Er werd voor $740.000 aan Bitcoins geëist voor zijn vrijlating. Een fractie van dit bedrag is ook daadwerkelijk overgemaakt, voordat Mark Cheng heeft kunnen ontsnappen. De ontvoerders van Mark Cheng hebben uiteindelijk $46.000 aan Bitcoin buit kunnen maken.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen