HomeBitcoin Mining NieuwsAutoriteiten in Venezuela nemen meer dan 300 Bitcoin mining machines in beslag

Autoriteiten in Venezuela nemen meer dan 300 Bitcoin mining machines in beslag

De Bolivarian National Guard van Puerto Ordaz in Venezuela heeft onlangs 315 Bitcoin mining machines in beslag genomen. De machines waren gefabriceerd door fabrikant Bitmain. Dit is een zeer populaire fabrikant onder miners. De eigenaren van de in beslag genomen mining hardware werd verteld dat ze niet over de juiste vergunningen beschikten om de machines te gebruiken. Daarnaast was het niet toegestaan om de machines te transporteren vanwege de COVID-19 maatregelen in het land. 

Vergunning voor het minen van crypto

Volgens de huidige wetgeving in Venezuela moeten de inwoners die cryptocurrency willen minen daarvoor eerst de juiste vergunningen behalen. Dat kan bij een kantoor van de overheid met de naam National Superintendence of Cryptoactives. De eigenaren van cryptomachines die de vergunningen niet behalen, lopen het risico om boetes te krijgen. Daarnaast lopen ze ook het risico dat hun mining hardware in beslag genomen wordt. In Venezuela is Bitcoin minen dus legaal, maar je hebt er wel een vergunning voor nodig. 

Antminer S9 machines

De in beslag genomen crypto hardware is van het type Antminer S9. Dat geeft cryptonieuwsblad CriptoNoticias aan. Dit is de populairste mining hardware van vorige generatie. Sinds de laatste halving levert het minen met deze machines op de meeste plekken nog weinig winst op. Toch zouden deze machines verantwoordelijk zijn geweest voor 23% van de hash rate in mei. De machines kunnen mogelijk nog wel winstgevend zijn op plekken waar stroom minder kost. De in beslag genomen machines hadden een totale waarde van ongeveer $94.500. Het is niet bekend van wie de machines waren of welke partij ze transporteerde.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen