HomeBitcoin NieuwsBitcoin zal nooit écht anoniem zijn volgens Andreas Antonopoulos

Bitcoin zal nooit écht anoniem zijn volgens Andreas Antonopoulos

Andreas Antonopoulos geeft aan dat hij graag meer privacy features voor Bitcoin zou zien, maar dat hij niet verwacht dat deze op de korte termijn gerealiseerd worden. Dat gaf hij gisteren aan tijdens een livestreamsessie op zijn Youtube-kanaal. Hij verwacht niet dat Bitcoin ooit privacy features zoals die van Monero zal implementeren. Het implementeren van dergelijke functies zou volgens hem voor veel controverse zorgen. Daarnaast staat de structuur van Bitcoin het ook simpelweg niet toe.

Potentiële privacy oplossingen voor Bitcoin

Antonopoulos verwijst naar een aantal functies, namelijk Schnorr, Taproot en Tapscript. Anderen binnen de community hebben deze functies aangeduid als potentiële oplossingen om Bitcoin meer privé te maken. Zo verwees onderzoeksdirecteur van blockchain firma Blockstream, Andrew Poelstra, bijvoorbeeld naar Taproot als systeem dat iedere transactie op de blockchain van Bitcoin mogelijk onherkenbaar zou kunnen maken. Poelstra gaf echter ook aan dat transactiebedragen en grafieken nog steeds aan het licht komen. Dat probleem is lastiger aan te pakken.

Multisignature oplossingen

De multisignature oplossingen van Schnorr zijn een andere oplossing. Poelstra geeft aan dat deze methode de originele ondertekenaars niet zal onthullen, en dat zelfs het aantal ondertekenaars onbekend blijft.

Bitcoin kan voorlopig niet als volledig annoniem worden beschouwd. Veel transacties op de blockchain van Bitcoin kunnen namelijk nog steeds worden getraceerd. In veel gevallen zou dat zelfs nog kunnen als een aantal van de eerder genoemde verbeteringen wel worden doorgevoerd.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen