HomeBitcoin NieuwsAantal actieve cryptohandelaren in Japan afgenomen temidden van coronacrisis

Aantal actieve cryptohandelaren in Japan afgenomen temidden van coronacrisis

Voordat de noodtoestand officieel was afgekondigd om de verspreiding van de pandemie in Japan te vertragen, nam de totale activiteit op crypto-exchanges af.

Volgens gegevens die in maart 2020 door de Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) zijn gepubliceerd, is het aantal actieve cryptorekeningen dat in Japan is geregistreerd gedaald tussen februari en maart. Namelijk van 2.048.501 tot 2.044.806. Dat betekent dat 3.695 minder accounts crypto hebben verhandeld.

Meer stortingen, minder activiteit

Yuya Hasegawa, een marktanalist bij Bitbank, geeft aan dat de activiteit onder cryptohandelaren is afgenomen in maart, maar dat het aantal ftatstortingen op exchanges in Japan is toegenomen. Een deel hiervan kan te wijten zijn geweest aan het feit dat huishoudens rekening hadden gehouden met de 100.000 yen die de overheid cadeau zou doen om de economie te stimuleren. Volgens Hasegawa bleven veel van deze stortingen niet lang op de exchanges. Premier Shinzo Abe kondigde begin april de nationale noodtoestand in Japan aan.

Volgens Hasegawa heeft een groot aantal beleggers geld teruggetrokken uit de exchanges als gevolg van de coronacrisis. Een aantal investeerders zou dat gedaan hebben om beter beschermd te zijn tegen bepaalde risico’s, zoals een lager inkomen en werkloosheid. Risico’s die eventueel het gevolg konden zijn van de noodsituatie die in Japan werd uitgeroepen als gevolg van het coronavirus

Nog steeds wordt er veel in crypto gehandeld

Hasegawa geeft aan dat een lichte daling van het aantal actieve accounts niet per se betekent dat de Japanse gebruikers hun interesse in cryptocurrencies verliezen. De activiteit van accounts zou mogelijk zelfs zijn toegenomen, gezien Bitcoin op het moment erg bullish is. Volgens nieuwsplatform Cointelegraph zou het handelsvolume onder Japanse gebruikers afgelopen tijd zijn toegenomen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen