HomeBitcoin NieuwsVier jaar na de Bitfinex-hack worden de gestolen bitcoins verplaatst

Vier jaar na de Bitfinex-hack worden de gestolen bitcoins verplaatst

Iemand die toegang heeft tot de 119.756 bitcoins die in 2016 gestolen zijn van crypto-exchange Bitfinex, heeft de afgelopen zes dagen voor $12 miljoen aan Bitcoin verplaatst. 

Volgens een reeks tweets van Whale Alert op 3 augustus, hebben wallets die geassocieerd zouden zijn met de hack 620 bitcoins verplaatst. Op dit moment met de huidige Bitcoin koers is dat ongeveer goed voor $7 miljoen. Dit bedrag werd verspreid over 4 verschillende transacties verplaatst. Op 29 juli werden er in één transactie 448 bitcoins verplaatst. Dat staat gelijk aan ongeveer $5 miljoen.

Vier jaar na de hack

Op 2 augustus in 2016 slaagden hackers erin om Bitfinex te kraken. Het lukte de hackers om 119.756 Bitcoin te stelen. Op dat moment was die hoeveelheid Bitcoins goed voor $72 miljoen. Inmiddels is het vier jaar later en Bitcoin is de laatste tijd weer flink in koers gestegen. Daarmee is de totale opbrengst van de hack goed voor $1,3 miljard. 

Ondanks dat er de laatste tijd voor vrij veel geld is verplaatst, hebben de mensen achter de hack slechts 1 a 2% van de gestolen Bitcoins verplaatst. Het lijkt er dan ook op dat de criminelen moeilijkheden hebben met het wegsluiten van het geld. 

Gehackte crypto-exchanges

Bitfinex is misschien wel de meest bekende cryptohack. Toch overkomt het vaker dat er een crypto-exchange gehackt wordt. Zo werd er op 31 juli dit jaar nog voor $1,39 miljoen gehackt van exchange 2gether. Ook een exchange uit het Verenigd Koninkrijk, Cashaa, werd op 10 juli gehackt. Hackers stalen voor meer dan 336 Bitcoin. Op dit moment is die hoeveelheid bitcoins goed voor ongeveer $3,7 miljoen.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BinanceBinance
300+ Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen