HomeBitcoin Mining Nieuws3 dingen die je moet weten over de Bitcoin-koers van deze week

3 dingen die je moet weten over de Bitcoin-koers van deze week

Bitcoin heeft weer een koers van $9.000 behaald, nadat de Bitcoin koers even gezakt was. Alleen wat zal de koers de komende dagen gaan doen? Hieronder benoemen we een aantal factoren die invloed zullen hebben op de koers.

Bitcoin Koers Grafiek

De moeilijkheidsgraad gaat mogelijk weer omlaag

De daling in de koers afgelopen week, kan er indirect mogelijk voor zorgen dat de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoins weer omlaag gaat. De moeilijkheidsgraad zal over ongeveer 24 uur weer aangepast worden. Twee weken terug nam de moeilijkheidsgraad nog met 15% toe.

Meer angst dan hebzucht

Volgens de Crypto Fear and Greed indexering, is er onder cryptohandelaren meer sprake van angst dan hebzucht. Dat verschilt overigens niet veel ten opzichte van vorige week. Deze tool gebruikt een aantal factoren om te beoordelen of handelaren té optimistisch zijn of juist bang zijn om te investeren. De tool beoordeelt dit met een getal van 0 tot 100. Vandaag kon je in de indexering een score van 100 aflezen.

Miners verkopen minder snel

In juni werden er grote verkopen gehouden als het om Bitcoin gaat. Eind vorige week, op 24 juni, werden de mining pools rustiger met het verkopen van Bitcoin. Waarschijnlijk waren twee grote Chinese mining pools afkomstig van deze piek in verkopen. Op 26 juni was er wel weer even sprake van een piek, afkomstig van kleine mining pools. 

Bitcoin koersverwachtingen

Alle drie de bovenstaande factoren kunnen invloed hebben op de koers van Bitcoin. Het is daarom nog even afwachten welke factoren inderdaad van toepassing zullen zijn en wat voor invloed deze factoren zullen hebben. Houd ons platform nauwlettend in de gaten, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen wat Bitcoin en andere cryptovaluta betreft.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
100+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
iPhone en Android app
LiteBitLiteBit
80+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
Bitcoin MeesterBitcoin Meester
Bijna 200 cryptovaluta kopen en verkopen
Android en iPhone app
BTC DirectBTC Direct
Cryptovaluta kopen met creditcard
CoinmerceCoinmerce
100+ cryptovaluta kopen en verkopen
iPhone en Android app
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen